Facebook julkaisi deittisivuston – pian voit olla "salaa ihastunut" myös ystäviisi

1:22
Mitä Facebook ajattelee sinusta? Näin tarkistat, millä perusteilla Facebook näyttää sinulle mainoksia

Facebookissa voi pian deittailla – ja ihastella myös omia kaveretaan "salaa".

Facebookista voi pian löytää kavereidensa lisäksi rakkautta. Somejätti on julkaissut uuden Facebook Dating -palvelun, jonka tarkoituksena on löytää seuraa.

Facebookin edustajan Nathan Sharpin mukaan somealusta auttaa jo nyt muodostamaan "merkityksellisiä suhteita" esimerkiksi harrastusten ja tapahtumien kautta.

– Romanttisen kumppanin löytäminen on syvästi henkilökohtaista, minkä vuoksi rakensimme Dating-pavelun olemaan turvallinen, inklusiivinen ja valinnainen. Turvallisuus ja yksityisyys ovat tuotteessa pääosassa, kertoo tuotepäällikkönä työskentelevä Sharp.

Paina tykkäysnappia kertoaksesi tunteistasi

Facebook Dating on tarkoitettu täysi-ikäisille. Datingiin luodaan uusi, erillinen profiili. Deittipalvelu antaa ehdotuksia ihmisistä, jotka esimerkiksi pitävät samoista asioista kuin käyttäjä itse. Pian Datingissa voi myös jakaa Facebook- ja Instagram Storyja.

– Jos olet kiinnostunut jostakusta, voit kommentoida suoraan hänen profiiliinsa tai painaa tykkäysnappia kertoaksesi tunteistasi hänelle. Jos et ole kiinnostunut, voit jättää henkilön väliin.

"Salainen ihastus" voi tulla todeksi, jos ihastuksesi tuntee samoin

Deittiprofiiliin voi yhdistää Instagram-kuvansa, jolloin IG-seuraajia voi lisätä "salainen ihastus" -listaan.

– Ihmiset kertoivat meille, että heitä kiinnostivat mahdolliset romanttiset suhteet lähipiirin kanssa, kuten Facebook-ystävien tai Instagram-seuraajien kanssa, Sharp kuvaa.

Salainen ihastus -listaan mahtuu yhdeksän ihmistä. Ihastuksen kohde saa ilmoituksen, jossa kerrotaan, että "joku" on salaa ihastunut häneen. Facebook ei ehdota kumppaniksi käyttäjän Facebook-ystäviä, ellei kumpikin ole lisännyt toista "salainen ihastus" -listaan.

Facebook Dating on jo käytössä muun muassa Yhdysvalloissa, Kanadassa, Malesiassa, Perussa ja Thaimaassa. Eurooppaan sitä lupaillaan alkuvuodesta 2020.

Lähteet: Newsroom.fb.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja