Facebook, Instagram ja WhatsApp keikahtivat – tästä bugi johtui: "Rutiinihuolto-operaatiomme aikana laukaisimme ongelman..."

0:53

Maailmanlaajuiset ongelmat Facebookissa, Instagramissa ja WhatsAppissa syntyivät "rutiininomaisen huollon yhteydessä".

Somekäyttäjien elämä häiriintyi, kun suositut sosiaalisen median palvelut alkoivat temppuilla tiistaina 3. heinäkuuta. Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin kuvienlatausominaisuus kaatui keskiviikkona iltapäivällä Suomen aikaa.

Ongelmia oli myös Twitterin puolella esimerkiksi yksityisviesteissä.

"Kiltit, älkää soittako hätänumeroon"

The Guardianin mukaan 14 000 käyttäjää ilmoitti ongelmasta Instagramin suhteen. 7500:llä oli ongelmia Facebookin kanssa ja 1600:lla WhatsAppin käyttämisessä.

Niissä sosiaalisen median osissa, jotka toimivat, alkoi pian levitä neuvoja ahdistuneille somen käyttäjille. Osa muistutti, ettei somejättien kaatuminen ole "oikea hätä". 

– Kiltit, kiltit, älkää soittako hätänumeroon! Niillä on parempaakin tekemistä kuin korjata valokuvia aamiaisestasi, Twitter-käyttäjä Antonio Granitto kirjoitti.

Älä soita poliisille tai palokunnalle, jos Facebook ei toimi, Jason huomauttaa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Ongelma korjattu

Maailmanlaajuiset ongelmat korjattiin torstaina aamuyöllä Suomen aikaa.

– Aiemmin tänään joillain ihmisillä ja yrityksillä oli ongelmia ladata tai lähettää kuvia, videoita tai muita tiedostoja sovelluksissamme, Facebookin edustaja kuvasi ongelmaa.

Ongelma on sittemmin ratkaistu ja kaiken pitäisi taas "toimia sataprosenttisesti". Facebookin edustajan mukaan ongelma syntyi rutiininomaisen huollon yhteydessä, kertoo CNN.

– Yhden rutiinihuolto-operaatiomme aikana laukaisimme ongelman, joka vaikeuttaa joidenkin ihmisten kuvien ja videoiden lataamista ja lähettämistä, edustajakommentoi.

Vaikka ongelma herätti suurta huomiota, Facebook ei lisännyt tietoa katkoksesta uutisosioonsa, Facebook Newsroomiin.

"Olen palannut!"

Korjaustoimenpiteiden jälkeen Instagram tviittasi "olen palannut!" ja pahoitteli ongelmista aiheutunutta haittaa. Moni käyttäjä kuitenkin huomautti, että hashtageissa oli toimimattomuutta vielä tämän ilmoituksen jälkeenkin.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Myös Twitter kertoi 4. heinäkuuta olevansa "melkein sataprosenttisesti" palannut normaalitilaan.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Facebook omistaa myös Instagramin ja WhatsAppin. Se, mikä Twitterin ongelmat aiheutti, ei ole selvinnyt.

Aihe aiheutti huumorikuvien aallon

Somejättien kaatuminen sai moneyt huvittuneeksi nykymaailman tilasta, jossa nettisivun toimimattomuus on katastrofi. Aihe sai liikkeelle myös huumorikuvien aallon.

"Näin toimivat Twitter-käyttäjät, kun Facebook, Instagram ja WhatsApp ovat nurin". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Twitter näkee meidät tviittailemassa Instagramin kaatumisesta viidettäsataa kertaa tässä kuussa." Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Kun näet tosimaailman ensimmäistä kertaa". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Instagram-ihmiset yrittävät päästä Twitteriin". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja