F1-tuomaristolta erikoinen päätös – vaarallisesti törttöilleet Mick Schumacher ja Nikita Mazepin pääsivät pälkähästä

Haas-kuljettajat Mick Schumacher ja Nikita Mazepin aiheuttivat vaaratilanteen Hollannin GP:n aika-ajossa, kun he seilasivat nopealla kierroksella olleen Sebastian Vettelin edessä. Aston Martinin saksalaiskuljettaja oli törmätä Haas-kuskeihin heidän arvaamattomien liikkeiden takia. F1-tuomaristo antoi kuitenkin yllättäen armoa.

Schumacher ja Mazepin kutsuttiin tuomariston eteen tapauksen jälkeen. Molempia epäiltiin estelystä.

Itse tilanteessa Haas-kuljettajat olivat lähdössä nopealle kierrokselle. Kaksikosta Mazepin haki yllättäen ohitusta Schumacherista, radan viimeisessä mutkassa. Samaan aikaan Aston Martinin Sebastian Vettel saavutti hitaasti edenneet Haas-kuljettajat. Vettelin viimehetkien jarrutus esti juuri ja juuri kolarin synnyn.

Kisan tuomaristo kuuli kuljettajia ja kävi läpi telemetriatietoja.

– Ei ole epäillystäkään siitä, etteikö auton numero viisi (Vettel) kierros mennyt pilalle. Otimme kuitenkin huomioon kuljettajan kommentin siitä, että samassa paikassa oli liikaa autoja edessä, tuomaristo totesi päätöksessään, viitaten Vettelin selontekoon.

Tuomaristo pohjasi päätöksensä siihen, että radan viimeisissä mutkissa oli kuusi autoa, jotka olivat lähdössä nopealle kierrokselle. Nämä kaikki ajoivat hyvin hitaasti, kun taas Vettel lähestyi viimeistä mutkaa lähes 240 kilometrin nopeudella.

Tuomariston mukaan Haas-kuljettajat Schumacher ja Mazepin eivät syyllistyneet ”tarpeettomaan” estelyyn, minkä myötä he välttivät rangaistukset.

Kyseenalainen tilanne näkyy jutun yläreunan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat