F1-tallipomon lähtöpasseille saatiin selitys – organisaatio myllättiin uusiksi: "Hänen ominaisuutensa eivät sopineet järjestelmään"

4:40
Williamsilla on puhaltanut muutoksen tuulet, kun Williamsin perhe myi tallin viime elokuussa

F1-talli Williams tiedotti aiemmin tässä kuussa tallipäällikkö Simon Robertsin lähdöstä. Hänen tehtävänsä hoitaakseen ottanut toimitusjohtaja Jost Capito perustelee nyt tehtyä ratkaisua.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Unkarin GP 30.7-1.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.25, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55
Su: Unkarin GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Roberts, 57, ehti työskennellä Williamsilla vain reilun vuoden, tästä noin yhdeksän kuukautta tallipäällikkönä. Roberts siirtyi viime kesänä yhdysvaltalaiselle sijoitusyhtiölle Dorilton Capitalille myytyyn talliin McLarenilta, jossa hän ehti työskennellä kaikkiaan 17 vuotta.

Viime joulukuussa Williamsin toimitusjohtajana aloittaneen Capiton mukaan päätös Robertsonin lähdöstä tehtiin pitkällisten selvitysten jälkeen. Capito halusi kaiken teknisen työn tapahtuvan teknisen johtajan François-Xavier Demaisonin alaisuudessa.

– Ensimmäisten sadan päivän aikana tein valtavasti töitä ymmärtääkseni, miten talli toimii. Keskustelin yli 80 päällikön kanssa henkilökohtaisesti, ja kysyin heiltä kaikilta samat kysymykset. Sain hyvän yleiskäsityksen siitä, mitä meidän täytyisi muuttaa ja mitä säilyttää, Capito sanoi Motorsportin mukaan.

– Kävi selväksi, että kaiken insinöörityön pitäisi olla yksissä, teknisen johtajan käsissä. Teknisen johtajan pitäisi olla sellainen, joka on tehnyt moottoriurheilussa kaikkea mahdollista, ja FX on sellainen henkilö. Tekninen johtaja vastaa kaikesta siitä, mikä liittyy autoon, ja urheilujohtaja on vastuussa siitä, mikä ei liity autoon. Teknisen puolen ihmisten ei täten tarvitse vaivata päätään urheilupuolen asioilla, vaan he voivat keskittyä vain autoon ja suorituskykyyn.

Williamsilla on tällä hetkellä urheilujohtajan haku päällä.

– Simonin ominaisuudet eivät sopineet nyt luotuun järjestelmään. Hän teki mahtavaa työtä pitäessään tallin yhtenäisenä omistajamuutoksen aikana. Se on tallin kannalta kriittinen tilanne, koska tallilla ei ole varaa menettää koheesiotaan ja ajautua syöksykierteeseen. Hän teki fantastista työtä, ja olemme kiitollisia siitä.

Capito kertoo Williamsin saaneen jo "erittäin hyviä" hakemuksia urheilujohtajan tehtävään. Valittavalta henkilöltä ei edellytetä aiempaa F1-kokemusta.

– Joskus on hyvä saada näkemystä ulkopuolelta. McLarenin tallipäällikkö Andreas Seidl taisi sanoa juuri jossain haastattelussa, että hän voi tehdä työtään, koska on ollut tullut F1:n pariin lajin ulkopuolelta.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja