Tulikuuman F1-kuljettajan taustalla suomalaista osaamista: "Olemme aika luottavaisia siihen, mitä teemme"

3:00
F1-onnistuja Pierre Gaslyn takaa löytyy vahva suomalaisosaaja Pyry Salmela.

Uuden alun F1-uralleen saanut ranskalaiskuljettaja Pierre Gasly on rakentanut fyysistä ja henkistä iskukuntoaan huipputasolle suomalaisen kuntovalmentajan Pyry Salmelan kanssa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Unkarin GP 30.7-1.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.25, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55
Su: Unkarin GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Red Bullin kakkostiimissä Toro Rossolla, siis nykyisellä AlphaTaurilla viiden vuoden ajan työskennellyt Salmela aloitti F1-uransa Daniil Kvjatin aisaparina. Hän jatkoi kuljettajavaihdoksen jälkeen töitä Pierre Gaslyn kanssa.

Ranskalaiskuljettaja on kokenut matkalla nousun Red Bullin kisakuskiksi ja nöyryyttävän pudotuksen takaisin kakkostiimiin.

Sen jälkeen on alkanut tapahtua. Gasly on saavuttanut kaikki kolme palkintopallipaikkaansa – mukaan lukien viime kauden Italian GP:n voittonsa – Red Bull -potkujensa jälkeen. Tällä kaudella meno on jatkunut vahvana

Salmela kertoo C Moren haastattelussa, että fyysisen kunnon lisäksi myös Gaslyn psyykkinen iskukyky on rakentunut pala palalta vuosien saatossa.

– Sanon aina, että kokemusta ei voi ostaa, toteaa Aki Hintsan mainekkaan kuntovalmentajatallin kautta F1:een noussut Salmela.

– Kyllä me olemme aika luottavaisia siihen, mitä teemme. Aika vähän epäilemme sitä, mihin suuntaan olemme menossa. Meillä on aika selkeä tähtäin, jota kohti mennään, Salmela sanoo.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja