F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-talli Williams myytiin, seuraavaksi isoja muutoksia? Ossi Oikarinen: "Eihän siinä olisi mitään järkeä"

4:05
Näin C Moren Niki Juusela ja Ossi Oikarinen kuvailivat Williamsin tilaa maaliskuun kausiennakossaan.

F1-talli Williamsin myynti varmistui tänään perjantaina. Williams kaupattiin yhdysvaltalaiselle sijoitusyhtiölle Dorilton Capitalille. C Moren F1-asiantuntijan Ossi Oikarisen mukaan liike on vain ja ainoastaan hyvä juttu brittitallin tulevaisuutta ajatellen. Oikarinen ei laske ulos sitä, etteikö tallin johdossa voisi tapahtua merkittäviäkin muutoksia.

Sir Frank Williamsin perustama talli laitettiin myyntiin toukokuussa. Kaupasta huolimatta tallin nimi ei muutu ja sen päämaja pysyy Grovessa, Oxfordshiressä.

– Nyt heillä on vihdoin joku taustalla, joka hoitaa rahoituksen ja joku, joka uskoo siihen hommaan. Voi vain miettiä sitä, että miten raskaita ja vaikeita nämä viimeiset vuodet ovat olleet Williamsin perheelle. He eivät ole onnistuneet hommassaan ja en tiedä, että miten hyvin heidän sydämensä on ollut mukana tuossa touhussa. Heillä on ollut varmasti vähän muutakin ajateltavaa, ja yleisesti projektin vetäminen on ollut raskas juttu. Ehkä on ihan hyvä, että sieltä tulee nyt muita, jotka ottavat vastuun, ja jotka kantavat taloudellisen riskin, Oikarinen pohtii MTV Urheilulle.

Oikarinen viittaa vaikeilla ajoilla viime vuosiin, jotka ovat olleet todella synkkiä Williamsille. Brittitalli on ollut aivan F1-sarjan hännillä. Valonpilkahdukset ovat olleet vähissä.

Tällä kaudella Williams on pystynyt jo hieman haastamaan muita. Silti, Williamsin vauhti on yhä pahasti kadoksissa.

Oikarinen uskoo, että omistajan vaihtuminen voi näkyä siinä, että Williamsin F1-tallin operatiivinen johto menee uuteen uskoon.

– Totta kai omistaja saa päättää, että kuka sitä yritystä johtaa. Se on mun mielestä ihan normaalia – ihan missä tahansa yhtiössä. Koska eihän siinä olisi mitään järkeä ostaa yhtiötä, jos ei saisi päättää, että mitä sen kanssa tehdään. Sijoituksena se olisi ihan järjetön. Silloin laitettaisiin rahat kiinni, mutta ei saisi päättää, että kuka sitä projektia vie eteenpäin.

Miltä Williamsin tulevaisuus nyt näyttää?

– Hyvältä, koska säännöt ovat menossa oikeaan suuntaan pikkutallien kannalta. Tulonjako on parempi ja lajin Concorde-sopimus on tehty viideksi vuodeksi. Siellä on monta asiaa, jotka ovat positiivisia Williamsin kannalta, Oikarinen näkee ja jatkaa:

– Ja pitää muistaa, että tulevaisuudessa heikommat tallit saavat esimerkiksi käyttää tuulitunnelia enemmän kuin kärjessä olevat. Siellä on monia sellaisia asioita, jotka luovat heille uskoa. Ilman näitä heidän tilanteensa olisi hyvin vaikea.

– Nyt he voivat päästä sellaiseen asemaan, jossa heidän juttunsa toimii jo vähän paremmin. Etteivät he ole enää mikään heittopussi. Se, että nousevatko he taistelemaan mestaruuksista jossain vaiheessa, se on asia erikseen. Mutta kyllä mä uskon siihen, että he voivat olla kohta ihan kilpailukykyisiä, Oikarinen käy läpi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja