F1:n aika-ajoissa jättiyllätys – Valtteri Bottas epäonnistui sääruletin keskellä

F1:n Kanadan GP:n aika-ajoissa nähtiin jättiyllätys, kun Haasin Nico Hülkenberg oli toiseksi nopein. Paalulle ajoi Red Bullin Max Verstappen. Hülkenberg putosi rangaistuksen myötä kuitenkin viidenneksi. 

Aika-ajo vedettiin läpi epävakaissa olosuhteissa. Vesisade loppui ensimmäisen ja toisen osion välissä. Rata ehti jo hetkeksi kuivua, minkä myötä moni kuljettaja haki allensa kuivan kelin renkaat. Ensimmäisten joukossa varikolle kurvannut Williamsin Alexander Albon onnistui mainiosti, napaten paikkansa kolmannesta osiosta.

Sen sijaan Alfa Romeon Valtteri Bottas, Ferrarin Charles Leclerc ja Red Bullin Sergio Pérez epäonnistuivat sääruletin keskellä. Bottas jäi toisen osion viimeiseksi (15:s). Myös Leclerc (11:s) ja Pérez (12:s) putosivat jatkosta.

Draama jatkui päätösosiossa, kun vesisade kiihtyi. MM-sarjan johtaja Red Bullin Max Verstappen täräytti kärkiajan 1.25,858, mihin kukaan muu ei pystynyt vastaamaan. Isoin paukku nähtiin kuitenkin hänen takanaan, kun Haasin Nico Hülkenberg kiilasi viime hetkillä toiseksi (+1,244). 

Hülkenbergin katsottiin myöhemmin kuitenkin ajaneen ylinopeutta punaisen lipun aikana, kun McLarenin Oscar Piastri osui seinään. Hülkenberg sai kolmen lähtöruudun rangaistuksen ja starttaa vitospaikalta.

Saksalaisen saaman sanktion myötä Aston Martinin Fernando Alonso nousi kakkoseksi ja Mercedeksen Lewis Hamilton kolmanneksi.

Myös Carlos Sainz, Lance Stroll ja Yuki Tsunoda saivat kolmen lähtöruudun rangaistukset. Heidän katsottiin hidastaneen tai häirinneen kilpakumppaneidensa nopeaa kierrosta. 

Valtteri Bottas nousee ruletin myötä 14. ruutuun.

Sunnuntain kisa käynnistyy Suomen aikaan kello 21.

Päivitetty su 18.6. klo 8.11: Lisätty tieto lähtöruuturangaistuksista.

Kanadan GP:n aika-ajo:

1. Verstappen  Red Bull   1.25,858
2. Alonso      Aston Martin +1,428
3. Hamilton    Mercedes     +1,769
4. Russell     Mercedes     +2,035
5. Hülkenberg  Haas         +1,244 (lähtöruuturangaistus)
6. Ocon        Alpine       +2,087
7. Norris      McLaren      +2,188
8. Piastri     McLaren      +5,491
9. Albon       Williams
10 Leclerc     Ferrari
----------------------------------
14. Bottas     Alfa Romeo 1.21,821

Lue myös:

    Uusimmat