F1-lehdistökatsaus: Räikkönen huusi megafoniin

Formula ykkösiä seuraavat ulkomaalaiset lehdet toivoivat Australian GP:n jälkeen, että Kimi Räikkönen taistelisi tällä kaudella tosissaan maailmanmestaruudesta.

Australialainen The Age otsikoi Jäämiehen polttaneen kilpailijat pois tieltään.

- Kimi Räikkönen on vähäpuheinen mies, joka antaa tekojensa puhua puolestaan. Siinä suhteessa voi sanoa suomalaisen aloittaneen F1-kauden 2013 huutamalla megafoniin, kun hän osoitti tasonsa ja kokemuksensa voittamalla Australian GP:n toista kertaa.

- On liian aikaista sanoa, toistuuko samanlainen vaihtelu kuin viime kauden seitsemässä ensimmäisessä kisassa - joissa nähtiin seitsemän eri voittajaa - mutta Räikkösen ja Lotuksen nousu on toivottavasti merkki siitä, että he haastavat Vettelin ja Red Bullin sekä Alonson ja Ferrarin MM-taistossa, The Age kirjoitti.

"Finntastic", otsikoi puolestaan australialaislehti Herald Sun.

- Yhdessä parhaista Albert Parkissa järjestetyissä kisoissa Kimi Räikkönen teki suurenmoisen suorituksen Lotuksellaan vieden huomion Saksan supertähdeltä Sebastian Vetteliltä. Nurkkapatrioottista 103000-päistä yleisöä viihdytettiin toimintaa täynnä olevalla Albert Parkin kisalla, kun lentävä suomalainen kiisi ruutulipulle 12 sekuntia ennen Ferrarin Fernando Alonsoa, Herald Sun kuvaili.

Australialainen The Nation -lehti kuvaili suomalaisen tuoneet juhlat takaisin formula ykkösiin.

- Kimi Räikkönen ja hänen Lotus-tallinsa olivat kilpakumppaneitaan ovelampia Australian GP:ssä. Tunnetusti vaitelias suomalainen ei ole koskaan puhunut laveasti, mutta hänen lähes virheetön ajonsa oli puheenaihe radalla, kun hän löysi salaisuuden, jonka turvin sai Pirellin renkaista enemmän kilometrejä kuin kukaan muu. Ennen F1-kauden alkua suuret kysymykset olivat, tuleeko esiin kuljettajaa, joka haastaisi Sebastian Vettelin ja hänen kolmen mestaruuden putkensa, ja mikä talli saisi parhaiten toimimaan Pirellin tarjoamat pehmeämmät rengasseokset. Räikkönen ja hänen tallinsa vaikuttaa vastanneen niihin molempiin kysymyksiin kahden ensimmäisen kilpa-ajotunnin aikana.

Brittikanava Sky Sports kirjoitti nettisivuillaan Räikkösen ylivoiman lähettäneen pelottavan viestin kilpakumppaneille.

- Räikkönen saattoi vähätellä ensimmäisen kisan voittoaan, mutta kun hän oli niin tyhjentävästi parempi Lotuksen voitokkaalla strategialla, aiheuttaa suomalaisen voiton tyyli varmasti unettomia öitä Ferrarille ja Red Bullille ennen seuraavaa kisaa.

Myös roomalaislehti La Repubblica kehui Räikkösen suoritusta.

- Icemanin paluu: täydellinen renkaiden hallinta, yksi varikkokäynti vähemmän ja täydellinen keskittyminen ilman mitään virheitä. Lisäksi nopein kierros aivan lopussa, aivan kuin se tarkoittaisi "näpit irti voitosta, minä olen vahvin".

Englantilaislehti Daily Telegraph kiinni huomiota samaan asiaan.

- Vaikka ulospäin yksitavuinen, osoitti Räikkönen olevansa melkoinen showmies visiiri alhaalla. Hän odotti toiseksi viimeiselle kierrokselle päästääkseen valloilleen kilpailun nopeimman kierroksensa, kun Alonso yritti turhaan metsästää häntä kiinni.

Vettelille haastajia

Saksalaislehti Die Welt totesi Vettelin saaneen vakavia haastajia.

- Räikkönen, Alonso ja pitkällä tähtäimellä luultavasti Hamilton. F1-kauden alku osoittaa, että Vettelin haastajien lista on kasvanut.

Die Welt kuvaili myös, kuinka kauden kahden suurimman ennakkosuosikin ensimmäinen yhteenotto tapahtui parkkipaikalla eikä radalla

- Kuvaavasti Sebastian Vettel pysäköi virheellisesti Australian GP:n jälkeen. Kun hän saapui Albert Parkin kapealle varikkosuoralle, laittoi hän Red Bull -autonsa suoraan Kimi Räikkösen Lotuksen perään. Vettelin olisi pitänyt laittaa se oikealle puolelle kolmospaikalle. Sen sijaan hän blokkasi tien pääkilpakumppaniltaan Fernando Alonsolta, jonka Ferrari saatiin vain suurella vaivalla suunnitellulle kakkospaikalle.

- Kuinka vaarallinen cool Kimi on Vettelille? kyseli myös Bild-lehti.

Italialaislehti La Gazzetta dello Sport piti kauden alkua Ferrarin kannalta hyvänä.

- Tämä F1-kausi on julistettu siksi, jolloin Fernando Alonso saa kostonsa Sebastian Vetteliä ja Red Bullia vastaan. Ja se alkoi hyvällä tavalla Ferrari-kuljettajan kannalta. Vaikka aika-ajossa hänet ja hänen autonsa päihitettiin täysin, nousi Ferrari takaisin itse kilpailussa, kiitos heidän luotettavuutensa ja kisavauhtinsa, joka oli paljon parempaa kuin hallitsevalla maailmanmestarilla. Erinomainen Alonso ja Ferrarin varikkotaktiikka hoitivat loput.

Englantilaislehti Daily Mail haki McLarenin ahdinkoon tylyä vertauskuvaa.

- Jenson Buttonin ja Sergio Perezin pelot saivat vahvistuksen, kun heistä tuli kuin teuraslampaita kierrosten pyöriessä eteenpäin Melbournen Albert Parkilla.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja