F1-lähtöjärjestys: Azerbaidzhanin GP – tekeekö Bakun kunkku Valtteri Bottas uuden tempun?

Valtteri Bottaksen kauden heikoin lähtöruutu Azerbaidzhanin F1-kisassa ei välttämättä tarkoita, että suomalaiskuski olisi poissa pelistä sunnuntain MM-pistetaistelusta. Myös Ferrarin ja Red Bullin välienselvittelystä on tulossa kiinnostava.

Bottas jäi Bakun katuratakisassa 15. lähtöruutuun. Hän näki rengaslämpöjen olleen suurin syy heikkoon vauhtiin. Alfa Romeon kuski on Mercedes-vuosiensa tilastoilla eniten kierroksia Bakussa johtanut kuski.

Azerbaidzhanissa kisa ajetaan kuitenkin peräti kolme tuntia aika-ajoa aiemmassa kohtaa iltapäivällä, alkaen kello 14 Suomen aikaa, joten myös radan olosuhteet tulevat muuttumaan. Lisäksi radalla on nähty vuosien saatossa lukuisia ulosajoja ja turva-autotilanteita varsinkin vanhan kaupungin kapeilla osuuksilla.

– Kisavauhti oli joka tapauksessa hyvää (perjantaina), ja tiedämme, että mitä tahansa voi tapahtua kisassa. Kaikki on vielä pelissä. Olen positiivinen, että voimme tehdä joitain hyviä ohituksia ja nousta järjestyksessä ylöspäin, Bottas totesi.

Aika-ajossa tasaväkisesti taistelleet Ferrari ja Red Bull näyttävät kisaan lähdettäessä tasaisilta myös pitkillä ajorupeamilla. Charles Leclerc lähtee matkaan paalupaikalta takanaan ahnaat Red Bull -kuskit Sergio Perez ja Max Verstappen.

– Odotan kisaa innolla. Uskon, että näemme pieniä jännitteitä, koska renkaiden hallinta on täällä iso juttu, Leclerc arvioi.

– Hallitsimme mielestäni Barcelonassa ja Monacossa sen hyvin. Kisavauhtimme on ottanut askeleen eteenpäin sen jälkeen, kun toimme päivityksiä autoon, Ferrari-kuski jatkoi.

Rengasvalmistaja Pirelli pitää Azerbaidzhania selvänä yhden pysähdyksen kisana, mutta toki turva-autotilanteet voivat muuttaa asetelman nopeasti. Valmistaja uskoo mediumrenkaan olevan paras lähtöön, ja siitä siirryttäisiin kovaan renkaaseen.

Azerbaidzhanin GP:n lähtöjärjestys:

1. Charles Leclerc, Ferrari

2. Sergio Perez, Red Bull

3. Max Verstappen, Red Bull

4. Carlos Sainz, Ferrari

5. George Russell, Mercedes

6. Pierre Gasly, AlphaTauri

7. Lewis Hamilton, Mercedes

8. Yuki Tsunoda, AlphaTauri

9. Sebastian Vettel, Aston Martin

10. Fernando Alonso, Alpine

11. Lando Norris, McLaren

12. Daniel Ricciardo, McLaren

13. Esteban Ocon, Alpine

14. Guanyu Zhou, Alfa Romeo

15. Valtteri Bottas, Alfa Romeo

16. Kevin Magnussen, Haas

17. Alexander Albon, Williams

18. Nicholas Latifi, Williams

19. Lance Stroll, Aston Martin

20. Mick Schumacher, Haas


Lue myös:

    Uusimmat