F1-kisan järjestäjiltä hengenvaarallinen ratkaisu – FIA käynnisti tutkinnan

Kansainvälinen autoliitto FIA on käynnistänyt tutkinnan sunnuntain Japanin GP:n karmivasta tilanteesta, joka aiheutti parranpärinää F1-varikolla..

Taustalla on tilanne, jossa Ferrarin Carlos Sainz ajautui päin reunavalleja. Sainzin Ferrari jäi radanvarteen niin, että paikalle tuotiin hinaustraktori.

Järjestäjät kuitenkin hätäilivät ratkaisun kanssa. AlphaTaurin Pierre Gasly ei ollut ehtinyt havaita vesisumun keskellä radalle tuotuja punaisia lippuja, minkä myötä hän ohitti törmäyspaikan kovalla vauhdilla.

Samaan aikaan hinaustraktori oli jo tullut aivan radanvarteen.

Video tilanteesta näkyy täältä.

Tilanne toi monilla mieleen vuoden 2014 Japanin GP:n. Tuolloin ranskalaiskuski Jules Bianchi törmäsi radalle tuotuun traktoriin. Bianchi lopulta menehtyi törmäyksessä saamiinsa vammoihin.

Tähän viitaten Gasly kävi kuumana kisan jälkeen.

– Menetimme Julesin samankaltaisissa olosuhteissa. En voi ymmärtää, että miten kahdeksan vuotta myöhemmin traktori on yhtäkkiä ajolinjalla. Jos olisin menettänyt autoni hallinnan samalla tavalla kuin Carlos, olisin voinut osua 12 tonnia painavaan traktoriin. Olisin kuollut nyt, Gasly raivosi.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n tiedottaja kertoi Motorsport.com:lle, että liitto aikoo käynnistää tutkinnan tapauksen osalta.

Yksi tarkastelun keskeisin näkökulma liittyy siihen, että toimivatko ratavirkailijat itsepäisesti, kun he lähettivät nosturin niin nopeasti radalle.

Vaaratilanteeseen joutunut Gasly sai 20 sekunnin aikarangaistuksen, kun hän ajoi ylinopeutta punaisten lippujen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat