F1-asiantuntijoille vaadittiin potkuja – nämä lausunnot olivat liikaa

Katso videolta Japanin GP:n ratkaisut.

Formula ykkösten seuraajat raivostuivat, kun Sky Sportsin asiantuntijat Paul di Resta ja Karun Chandhok totesivat, että Pierre Gasly oli myös osittain syyllinen Japanin GP:n hengenvaaralliseen tilanteeseen. Aiheesta uutisoi gptoday.com -sivusto.

Ferrarin Carlos Sainz oli ajanut rajusti ulos Japanin GP:n ensi metreillä. Kilpailujohto päätti tuolloin antaa nosturille luvan mennä radalle hakemaan Sainzin autoa. Suzukassa oli sateinen ilma ja näkyvyys oli todella heikkoa. Kuljettajakameran kuvissa näkyi, että nosturi oli tullut radalle ennen punaisia lippuja. 

Nosturin kovalla vauhdilla ohittanut AlphaTaurin Pierre Gasly oli tilanteesta raivoissaan, mutta sai siitä lopulta aikarangaistuksen ajamalla ylinopeutta punaisten lippujen aikana. Ranskalaiskuski oli sitä mieltä, että oli omassa delta-ajassaan ja ettei nosturin olisi pitänyt olla radalla. 

Sky Sportsin di Resta ja Chandhok nostivat molemmat esille, että Gasly olisi ajanut aivan liian kovaa vauhtia.

– Hän antaa mennä. Voit kuulla tässä ja hän menee kovempaa kuin kukaan muu radalla, Chandhok totesi.

– Jos katsotaan hänen kuskikamerasta, niin hän on selvästi nopeampi kuin muut tapahtumapaikan ohittavat kuljettajat, di Resta sanoi.

– Keltaisia lippuja heilutetaan kahdesti ja sitten tulevat punaiset. Tiedämme tämän pikkuformuloista, sinun täytyy pudottaa nopeuteen, jossa voit olla valmiina pysähtymään. Hän menee selkeästi kovempaa kuin muut, Chandhok lisäsi.

Kaksikon mielestä nosturin ei olisi pitänyt olla radalla, mutta myös Gaslyn tulisi ottaa itsekin vastuuta. 

Di Restan ja Chandhokin kommentointi aiheutti somemyrskyn ja heille vaadittiin potkuja. Heidän analyysiään kuvailitiin häpeälliseksi. Osa oli sitä mieltä, että Gaslystä tehtiin syntipukki sen jälkeen, kun valvova taho oli riskeerannut toimitsijoiden ja kuljettajien hengen. 

Japanin GP:n voittoon ajoi Max Verstappen, joka varmisti uransa toisen maailmanmestaruuden. F1-kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Yhdysvalloissa.

Lue myös:

    Uusimmat