Mainos

Ex-työministeri myöntää viimeisessä, koskettavassa kolumnissaan ison virheensä: "Viimeinen päivä oli paras – kiitos ja anteeksi"

6:18
Työttömäksi jäänyt Jari Lindström myöntää virheensä ministerinä.

Työministeri Jari Lindström myöntää tehneensä virheitä ministeriaikanaan. Hän kirjoittaa viimeisessä MTV Uutisten nettikolumnissaan, että on asioita, jotka jäivät eduskuntavuosilta vaivaamaan. 

Lindström (sin.) toimi Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa aluksi työ- ja oikeusministerinä ja lopuksi työministerinä. Nyt hän on rekisteröitynyt työttömäksi työnhakijaksi.

Ministerikautensa aikana Lindström ehti muun muassa antaa kasvot aktiivimallille. Erittäin kiistellyn ja peruttavaksi linjatun uudistuksen myötä työttömän etuuksia leikataan, jos tämä ei osoita aktiivisuuttaan esimerkiksi pätkätöillä.

Nyt hän kirjoittaa MTV:n kolumnissaan harmittelevansa sitä, että aktiivimalliin jäi valuvika.

– Aktiivimalliin jäi alusta asti valuvika, jonka toin esille heti kuultuani millainen tämä ajateltu malli on. Minun ei olisi pitänyt sitä koskaan hyväksyä sellaisena. Siinä tein ison virheen, hän kirjoittaa.

Hän ei kuitenkaan sano katuvansa asioita.

– Jälkiviisaana tekisin joitain asioita toisin. Mutta en muuttaisi talouden ja työllisyyden isoon kuvaan ja siihen liittyviä välttämättömiä päätöksiä.

Hän kertoo kirjoituksessaan pitävänsä mennyttä neljää vuotta hienona ja merkityksellisenä ajanjaksona, mutta kuvailee ministerivuosien olleen myös raskaita, haastavia ja stressaavia. 

– Monesti sanotaan, että ”päivääkään en vaihtaisi pois”. Minä vaihtaisin.

Lindströmin kolumni päättyy koskettaviin sanoihin.

– Joku sanoi minulle kun aloitin ministerinä, että ”Nauti nyt, ensimmäinen päivä ministerinä on paras”. Hän oli väärässä. Viimeinen päivä oli paras. Kiitos ja anteeksi. 

Lindström keräsi kevään eduskuntavaaleissa 1 695 ääntä ja putosi muiden sinisten tavoin eduskunnasta. Lindström on luvannut hoitaa sovitut, mutta on muuten vetäytynyt julkisuudesta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja