Ex-ministeri Sarkomaa ei yllättynyt erokohusta

Joulukuussa opetusministerin pestin jättänyt Sari Sarkomaa paljastaa Viihdeuutisille, ettei ollut yllättynyt eronsa aiheuttamasta kohusta.

43-vuotias Sari Sarkomaa on kolmen lapsen äiti, joka jättäytyi sivuun hallitukselta perhesyihin vedoten. Sarkomaan yllätysero aiheutti kovaa keskustelua uran ja äitiyden yhdistämisestä, mutta itse kohu ei kokenutta poliitikkoa yllättänyt.

– Aika paljon herättää keskustelua naisten valinnat. Mun mielestä olisi hyvin tärkeää, että maailmaa ja suomalaista yhteiskuntaa rakennettaisiin sellaiseksi, jossa voidaan tehdä valintoja omista lähtökohdista, Sarkomaa toteaa.

Kahden pojan ja yhden tytön äiti toivoo, että yhteiskunta muuttuisi sellaiseksi, jossa äidit voivat tehdä jossain vaiheessa vähemmän töitä ja olla enemmän lasten kanssa.

– Toivottavasti päästäisiin pois sellaisesta ajattelusta, etä se on joko tai, koska suurin osa meistä naisista ollaan sekä että. Halutaan tehdä töitä, mutta antaa aikaa myös perheelle.

Pääsiäiseksi Sarkomaan perhe suuntaa Saimaalle saareen.

– Toivottavasti nähtäisiin norppia. Hiihtämään ei varmaan enää pääse, mutta muuten nautitaan kyllä suomalaisesta luonnosta. Ja kyllä, meilläkin munii kukko, nainen naurahtaa.

Sari Sarkomaa oli käymässä Tiia Sammallahden Konseptisuunnittelun Supersankari -kirjan julkistamistilaisuudessa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat