Ex-elokuvatuottaja Harvey Weinstein joutui sairaalaan

Harvey Weinstein tuomittiin 23 vuodeksi vankilaan – poistui oikeudenkäynnistä rollaattorillaan 1:05
Harvey Weinstein poistui oikeudesta vuonna 2020 rollaattorilla.

Vankilatuomiotaan istuvan entisen elokuvatuottajan Harvey Weinsteinin terveydentila ei ole hyvä. 

Entinen elokuvatuottaja Harvey Weinstein, 72, joutui asianajajansa Arthur Aidalan mukaan testeihin Bellevuen sairaalaan New Yorkissa. Hänet palautetaan testeistä Rikers Islandin vankilakompleksiin. 

Associated Pressin mukaan Weinstein tutkittiin ja lähetettiin sairaalaan, koska hän tarvitsee fyysisesti paljon apua. 

– Hänellä on paljon ongelmia. Hänelle tehdään kaikenlaisia testejä. Hän on terveydellisesti jonkinlainen raunio, Aidala kertoi AP:n mukaan. 

Weinsteinin vuonna 2020 saama 23 vuoden vankeustuomio törkeistä seksuaalirikossyytteistä kumottiin  New Yorkissa 25. huhtikuuta ja oikeudenkäynti määrättiin uusittavaksi. New Yorkin vetoomustuomioistuin kumosi torstaina hänen tuomionsa todettuaan, että tuomari oli antanut valamiehistön nähdä ja kuulla liikaa todisteita, jotka eivät liittyneet suoraan hänen syytteisiinsä.  

Syyttäjät ilmoittivat aikovansa nostaa uudelleen syytteet, joiden mukaan Weinstein oli pakottanut suuseksiin tv- ja elokuvatuotantoassistentin vuonna 2006 ja raiskannut tuolloin näyttelijäksi aikovan näyttelijän vuonna 2013. Weinstein pysyy vangittuna muutoksenhakupäätöksen jälkeen, koska hänet tuomittiin Los Angelesissa vuonna 2022 toisesta raiskauksesta 16 vuodeksi vankeuteen.

Aidala kertoi puhuneensa Weinsteinin kanssa perjantaina iltapäivällä, kun tätä oltiin kuljettamassa Mohawkin vankilasta New Yorkin vankilaosastolle vetoomustuomioistuimen päätöksen jälkeen. Aidalan mukaan Weinsteinin ongelmat ovat fyysisiä, ja entinen elokuvamoguli on henkisesti ”terävä kuin pukki”.

Aidala jatkoi, että Weinsteinia oli kohdeltu vankilassa huonosti, ja vankilan henkilökunnan väitetään kieltäytyneen tarjoamasta Weinsteinille vettä, ruokaa ja vessataukoja.

Weinsteinin puolustusryhmä on toistuvasti väittänyt, että Weinstein kärsii erilaisista terveysongelmista, kuten sydänongelmista, diabeteksesta, uniapneasta ja silmäongelmista. Vuonna 2021 hänen asianajajansa sanoivat Weinsteinin menettäneen vankilassa neljä hammasta.

Asianajajan mukaan hänen on määrä tavata Weinstein 29. huhtikuuta. Weinstein menee seuraavan kerran oikeuteen keskiviikkona 1. toukokuuta uusintakäsittelyn ajankohdan tiimoilta. 

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat