Evan Rachel Wood väittää Marilyn Mansonin raiskanneen hänet musiikkivideon kuvauksissa

Näyttelijä Evan Rachel Wood väittää uutuusdokumentissa, että Marilyn Manson raiskasi hänet kameran edessä.

Näyttelijä ja aktivisti Evan Rachel Woodin elämästä kertova Rising Phoenix -dokumentti sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa järjestetyillä Sundance-elokuvajuhlilla viime sunnuntaina. Dokumentissa käsitellään muun muassa Woodin ja tämän ex-kumppani muusikko Marilyn Mansonin välistä toksista suhdetta.

Wood esiintyi 19-vuotiaana Mansonin Heart-Shaped Glasses -kappaleen musiikkivideolla. Vuonna 2007 julkaistulla videolla nähdään seksikohtaus, jossa Mansonin ja Woodin päälle tihkuaa tekoverta.

Wood väittää kuitenkin uutuusdokumentissa, että kyseinen seksikohtaus oli todellisuudessa raiskaus. Asiasta uutisoi muun muassa USA Today.

Musiikkivideolle oli USA Todayn tietojen mukaan tarkoituksena kuvata simuloitu seksikohtaus. Wood kertoo, että Manson kuitenkin työntyi tämän sisään kameran kuvatessa.

– En ollut koskaan suostunut siihen. Se oli täydellinen kaaos enkä tuntenut oloani turvalliseksi, Wood sanoo.

– Minut pakotettiin kaupalliseen seksiaktiin väärillä perusteilla, Wood kertoo dokumentissa.

The Guardianin tietojen mukaan Wood kertoo dokumentissa olleensa kohtausta kuvatessa päihtynyt ja tästä syystä lähes tajuton.

Wood on puhunut aikaisemmin kokemastaan seksuaalisesta väkivallasta ja antoi todistuksen aiheesta muun muassa edustajainhuoneen oikeusalakomitealle vuonna 2018. Näyttelijä ei aluksi kertonut tekijän nimeä.

Wood paljasti kuitenkin viime vuonna Instagramiin tehdyssä postauksessa, että tekijä on hänen ex-kumppaninsa Manson.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Useat naiset ovat sittemmin syyttäneet Mansonia sekä fyysisestä että seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Muusikkoa vastaan on nostettu useita syytteitä.

Mansonin asianajaja Howard King antoi muun muassa USA Todaylle ja The Guardianille lausunnon, jossa hän kiisti Woodin musiikkivideoon liittyvän raiskaussyytöksen. Kingin mukaan Woodin väite on helppo kumota, sillä paikalla oli useita todistajia.

King väitti lausunnossaan, että Wood oli musiikkivideon kuvauksissa "täysin johdonmukainen ja sitoutunut kolme päivää kestäneiden kuvausten aikana" ja "vahvasti mukana viikkoja kestäneessä esituotantosuunnittelussa" sekä jälkituotannossa ja editoinnissa.

Rising Phoenix -dokumentti sisältää Mansonin asianajajien lausunnon, jonka mukaan muusikko "kiistää jyrkästi kaikki väitteet kenenkään seksuaalisesta häirinnästä tai hyväksikäytöstä".

Dokumentin tekijät ottivat yhteyttä Mansoniin, mutta tämä ei kommentoinut dokumentissa esitettyjä väitteitä. 

Lue myös:

    Uusimmat