Eurorally-kilpailu saapui Saksaan – poliisin helikopterit valvoivat autobahnia, 107 kaaharia jäi kiinni

Rattiraivo päättyi järkyttävään onnettomuuteen 0:55
Rattiraivo päättyi järkyttävään onnettomuuteen Isossa-Britanniassa.

Vaikka Saksan moottoriteillä ei olekaan nopeusrajoitusta joka paikassa, ei se tarkoita, että siellä saisi ajaa ihan miten sattuu.

Oslosta startannut Eurorally-tapahtuma keskeytyi Saksassa torstaina. Autokuntien tavoitteena oli ajaa Euroopan halki, mutta homman lähdettyä lapasesta Saksan autobahnilla, joutui poliisi puhaltamaan pilliin.

Vaikka varsinaiseen kaahaamiseen tapahtumanjärjestäjät eivät kehotakaan, ei lopputulosta ole vaikea arvata, kun edessä siintää nopeusrajoitukseton tieosuus ja toinen toistaan tehokkaampia urheiluautoja pyörii ympärillä.

Osanottajat kisasivat toisiaan vastaan muun liikenteen seassa jopa 250 kilometrin tuntivauhdilla, mikä johti lukuisiin ilmoituksiin laittomasta kilvanajosta. Poliisi pysäytti yhteensä 107 autoa, joiden kuljettajia se epäilee nyt liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Valtaosa osanottajista on norjalaisia.

Saksan poliisi asetti valvontapisteitä Eurorallyn reitin varrelle ja tarkkaili menoa myös ilmasta käsin.

– Loppumatka ajetaan hillitysti, poliisin edustaja kommentoi.

Saksassa on käyty jo pitkään keskustelua, ovatko moottoriteiden nopeusrajoituksettomat osuudet välttämättömiä. Eurorally ei ole tiettävästi johtanut tänä vuonna onnettomuuksiin, mutta tällaisten tapahtumien uskotaan lisäävän nopeusrajoitusten kannatusta.

Lähde: The Drive, DPA

Lue myös:

    Uusimmat