Eurooppalaisilla ministereillä koronaa ja karanteenia – Itävallan ulkoministerillä on saattanut olla korona jo huippukokouksessa

3:50
Ei näin! Tältä näytti konsertissa, jossa turvavälit ovat unohtuneet täysin – Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar luonnehti tapahtumaa edesvastuuttomaksi.

Itävallan ulkoministeri Alexander Schallenberg on saanut koronavirustartunnan. Hänen sanotaan olevan oireeton, mutta koronavirustestin tulos oli positiivinen.

Tiedotteen mukaan hänellä on voinut olla tartunta jo maanantaina, kun hän osallistui EU:n ulkoministerien kokoukseen. Hän on voinut myös saada tartunnan kokouksen aikana.

Belgian ulkoministeri Sophie Wilmes ilmoitti perjantaina eristäytyvänsä saatuaan oireita, jotka voivat viitata koronavirustartuntaan. Lauantaina uutistoimisto Reuters kertoi, että myös Wilmesin testi oli osoittautunut positiiviseksi. Schallenberg ja Wilmes istuivat kokouksessa vierekkäin.

Kokoukseen osallistunut Ruotsin ulkoministeri Ann Linde puolestaan odottaa testitulosta karanteenissa, mutta hänellä ei ole taudin oireita.
Itävallan Schallenberg osallistui keskiviikkona maansa hallituksen kokoukseen, joten koko hallitus testataan nyt koronaviruksen varalta.

Saksan presidentti Frank-Walter Steinmeier on puolestaan asettunut karanteeniin sen jälkeen, kun hänen turvamiehellään todettiin koronatartunta, kertoi presidentin tiedottaja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja