Mainos

Euroopan etsityimmistä rikollisista kahdesta saa löytöpalkkion – toisesta jopa kymppitonnin

Euroopan poliisijärjestö Europolin etsityimpien rikollisten listalla vain kahden rikollisen löytämisestä on luvassa palkkio.

Jokainen Euroopan maa voi ilmoittaa Europolin etsityimpien listalle kaksi etsintäkuulutettua rikollista. Itävallan tällä hetkellä listalla olevista etsintäkuuluttamista henkilöistä on luvassa myös löytöpalkkio. Muut maat eivät löytöpalkkioita ole luvanneet.

Suomesta listalle on ilmoitettu Marina Cecilia Kettunen ja Pertti Juhani Kemppainen. Heitä kumpaakin epäillään useista rikoksista ja he ovat olleet kateissa vuosia.  

Etsintäkuulutetuista kaivataan havaintoja

Europol on koonnut Europe's Most Wanted Fugitives -sivustolle Euroopan etsityimpiä rikollisia.

Sivuston avaamisen jälkeen 14 siellä etsintäkuulutettua on tavoitettu ja ainakin kahdeksassa tapauksessa pidätykseen on johtanut sivuston kautta annetut vinkit.

Etsintäkuulutettujen listaa päivitetään säännöllisesti ja osa kuulutetuista on myös vaihtunut listalle ilman kiinnijäämistä.

Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä sivustolla julkaistuista henkilöistä. Vihjeet voi jättää anonyymisti kyseisen sivuston kautta.

Itävallan etsityimmistä toisesta on luvattu 10 000 euron löytöpalkkio ja toisesta 2 900 euroa.

10 000 euron palkkion voi saada vihjeestä, joka johtaa Hime Lufajin kiinnijäämiseen. Kosovossa vuonna 1984 syntyneen miehen epäillään järjestäneen aseellisen ryöstön ja yrittäneen surmata poliisin Itävallassa. Poliisia mies puukotti rintaan ja käsivarsiin. Aseellisessa ryöstössä mies yritti ryöstää naisen ja samalla puukotti paikalle auttamaan saapunutta ohikulkijaa useaan kertaan. Miestä on etsitty vuodesta 2009 asti.

Hieman pienemmän palkkion Itävalta tarjoaa miehestä, joka on karannut vankilasta jo vuonna 1995. Itävaltalainen Tibor Foco murhasi vuonna 1986 prostituoidun ja hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen vuonna 1987. Tutkinta tapauksesta on avattu jälkeenpäin uudelleen. Mies kuitenkin pakeni vuonna 1995 huhtikuussa vankilasta. Häntä on etsitty vuodesta 1997 asti ja vihje, joka johtaa miehen löytymiseen ansaitsee Itävallan poliisilta 2 900 euron palkkion.

Europol tiedotti perjantaina pidättäneensä jo kahdeksan listalla ollutta etsintäkuulutettua. Tällä hetkellä listalla on yli 40 etsintäkuulutettua.

Euroopan etsityimmistä rikollisista voi jättää myös nimettömiä vihjeitä Europe's Most Wanted -sivuston kautta. Sivusto avattiin tammikuussa, ja sillä on Europolin mukaan ollut iso merkitys etsintäkuulutettujen tavoittamisessa.

Suomi on tällä hetkellä etsintäkuuluttanut Euroopan laajuisesti kaikkiaan noin 150 henkilöä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.