Mainos

EU korvauksiin yrityskaupan estämisestä

EU-komissio esti ranskalaisen Schneider Electricin ja sen kilpailijan Legrandin fuusion, mutta kielto kumottiin myöhemmin. Korvaussumma päätetään myöhemmin.

EU:n komissio on määrätty maksamaan korvauksia yrityskaupan estämisestä. EU-tuomioistuimen päätöksessä on kyse fuusiosta, jossa olisivat yhdistyneet ranskalainen Schneider Electric ja sen kilpailija Legrand.

Schneider Electric tarjosi Legrandista vuonna 2001 6,7 miljardia euroa. Se oli ehtinyt hankkia omistukseensa jo miltei kaikki Legrandin osakkeet, kun komissio esti yhdistymisen. Kaupan kielto kuitenkin kumottiin myöhemmin.

Schneider Electricin mukaan kaupan kielto tuli maksamaan sille noin kaksi miljardia euroa, ja yhtiö haki tuomioistuimelta 1,6 miljardin euron korvauksia. Yhtiön saaman korvaussumman päättävät myöhemmin itsenäiset asiantuntijat.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun komissio määrätään maksamaan korvauksia yrityskaupan estämisestä. EU:n komission tiedottaja arvioi tuoreeltaan, että Schneider Electricin vaatimasta summasta joudutaan korvaamaan vain pieni osa.

EU:n komissiolla on runsaat kaksi kuukautta aikaa valittaa päätöksestä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.