Jatkuvan piereskelyn syy löytyy monesti ruokavaliosta, mutta myös tulehdukselliset suolistosairaudet voivat aiheuttaa vatsavaivoja.
Ihmisen elimistössä muodostuu suolikaasua keskimäärin 7–8 desilitraa päivässä, kertoo Terveyskirjasto. Kaasua päästetään vähitellen pieruina pois. Yleensä ihminen pieraisee 15–20 kertaa päivässä.
Kun pierujen määrä on yli 25 kappaletta päivässä, on syytä pohtia, mikä ilmavaivojen taustalla on. Tavallisesti liiallinen suolikaasun muodostuminen liittyy ruoan laatuun. Jos huomaa kärsivänsä ilmavaivoista aina tiettyjen ruokien syömisen jälkeen, kannattaa niiden syömistä karsia ja katsoa, vähenevätkö vaivat. Toisinaan taustalta löytyy myös suolistosairaus, jonka hoidossa auttaa lääkäri.
The Sun listasi syitä jatkuvan piereskelyn takana.
1. Tietyt vihannekset ja hedelmät
Vihanneksien riittävä ja monipuolinen syöminen on tärkeää, mutta hyvinvointia edistävällä ruokavaliolla voi olla pahanhajuisia seurauksia. Tietyt vihannekset – erityisesti pavut, kaalit, sipulit, selleri ja artisokka – aiheuttavat monilla ihmisillä ilmavaivoja. Elimistön on vaikea sulattaa kyseisiä kasviksia, ja suolistossa pitkään ollessaan ne alkavat tuottaa kaasua.