Mainos

Etelässä sadetta, pohjoisessa aurinkoista

Suomi jakautuu tänään sään osalta kahtia.

Sateet ovat yleisiä maan eteläpuoliskolla. Monin paikoin tulee vettä, mutta paikoin Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa ja Lapin eteläosassa tulee myös lunta. Lumisateen ennustetaan jatkuvan lauantain puolelle.

- Lunta voi esimerkiksi Koillismaalla kertyä tämän päivän sateissa viitisen senttiä ja huomenna tulee vielä vähän lisää, povailee MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Lämpötila on etelässä reilussa kymmenessä asteessa, muualla kymmenen asteen molemmin puolin. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa lämmintä on vain muutama aste.

Keski- ja Pohjois-Lapissa on sen sijaan aurinkoista. Lämpötila nousee päivällä niukasti lämpöasteille, mutta ensi yönä on jälleen pakkasta.

Viikonloppu sateinen ja pilvinen

Lauantaina sateita tulee edelleen maan keskivaiheilla. Kainuussa, Koillismaalla ja Etelä-Lapissa voi sadella edelleen lunta. Päivän aikana sateet kuitenkin väistyvät itään ja sunnuntain vastaisena yönä sää poutaantuu koko maassa.

Sunnuntaista ei kuitenkaan ole tulossa erityisen aurinkoinen päivä, vaan pilvilautta verhoaa lähes koko maata.

Viikonloppuna päivälämpötilat vaihtelevat etelärannikon reilusta kymmenestä asteesta ylimmän Lapin noin nollaan asteeseen. Öisin lämpötila käy Lapissa pakkasella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.