Estonian uppoamisesta 25 vuotta – nämä kuvat ovat syöpyneet suomalaisten mieleen

Oranssi pelastuslautta myrskyn keskellä ja laivan nimikyltti meren pimeydessä 80 metrin syvyydessä. Muun muassa nuo kuvat ovat syöpyneet monen mieleen Estonian onnettomuudesta 25 vuoden takaa.

Tämä artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2014. Artikkeli julkaistaan uudestaan päivitettynä Estonian onnettomuuden huomisen 25-vuotispäivän muistoksi.

Risteilyalus Estonian uppoamisesta tulee 28. syyskuuta 2019 kuluneeksi 25 vuotta. Moni muistaa onnettomuuskuvat silti yllättävän tarkasti. Varsin tuttu on muun muassa kuva myrskyn keskellä ajelehtivasta oranssista pelastuslautasta ja helikopterista, johon nostetaan uhreja hyisestä merestä.

Mieleen ovat syöpyneet myös kuvat helikopterien tuomista ruumispusseista ja laivan irronneen keulavisiirin nostosta Utön edustalla.

Tv-uutisista muistetaan uutistenlukijoiden vakavat ilmeet ja pelastuneiden haastattelut sairaalassa.

Syksyllä 1994 tapahtunut Estonian turma oli Euroopan pahin merionnettomuus sitten toisen maailmansodan. Onnettomuudessa kuoli 852 ihmistä. Heistä 10 oli suomalaisia. Pelastuneita oli 137. Suomalaismatkustajista pelastui kolme.

Oheiset kuvat ovat tulleet tutuksi paitsi turmapäivän ja sen jälkeisten viikkojen myös 20 viime vuoden ajalta. Kuvat nousevat esiin onnettomuuden vuosipäivänä uudelleen ja uudelleen. Samalla ne kertovat traagisesta tapahtumasta uusille sukupolville. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja