Esperi Care nimitti uuden vt. toimitusjohtajan –"Tulen tilanteeseen, joka on pahasti tulehtunut, lähdemme rakentamaan luottamusta takamatkalta"

Esperi Caren toimitusjohtaja irtisanoutui 1:03
Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni irtisanoutui eilen. Uusi vt. toimitusjohtaja on Heini Pirttijärvi, joka toimi viime vuoden toukokuusta alkaen Saga Caren liiketoimintajohtajana. Saga Care on Esperi Caren tytäryhtiö.

Esperi Caren hallitus on nimittänyt yrityksen virkaa tekeväksi toimitusjohtajaksi Heini Pirttijärven.

Pirttijärvi aloittaa tehtävässään välittömästi. Tiedotteessa hän kuvailee tulevansa pahasti tulehtuneeseen tilanteeseen. Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni irtisanoutui tehtävästään eilen.

– On selvää, että tulen vt. toimitusjohtajaksi tilanteeseen, joka on pahasti tulehtunut. Tämä on ollut tärkeä herätys meille kaikille. Lähdemme nyt takamatkalta rakentamaan luottamusta asukkaidemme ja heidän omaistensa, henkilöstön ja kuntien kanssa, Pirttijärvi sanoo tiedotteessa.

Hän pitää tärkeimpänä tehtävänään varmistaa, että asiakkaat saavat turvallista hoivaa ja henkilöstö työrauhan.

Yhtiö on ollut voimakkaan julkisen arvostelun kohteena viime päivät sen toiminnan epäkohtien vuoksi.

Valvira pisti stopin

Sosiaali- ja terveydenhuollon lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi viime viikolla Esperi Care -ketjun Ulrika-hoivakodin toiminnan keskeytettäväksi Kristiinankaupungissa Pohjanmaalla. Hoivakoti on siirtynyt kaupungin vastuulle. Taustalla ovat hoivakodissa ilmenneet useat vaaratilanteet. Valvira totesi, että asiakasturvallisuus olisi vaarantunut vakavasti, jos toimintaa olisi jatkettu.

Valviran mukaan yhden ihmisen epäillään kuolleen viime syksynä Ulrika-hoivakodissa hoitovirheen takia.

Valvira selvittää Esperi-ketjun toimintaa kymmenillä muillakin paikkakunnilla.

Yhtiön toimintaa tarkastellaan sotainvalidien hoidon osalta

Tänään Valtiokonttori kertoi selvittävänsä Esperi Caren toimintaa sotainvalideja ja veteraaneja koskevan puitesopimuksen osalta. Esperi Care on yksi monista hoitopalveluiden tuottajista, jotka ovat tehneet Valtiokonttorin kanssa sopimuksen sotainvalidien hoitopalveluista vuodesta 2018 vuoteen 2022.

Valtiokonttorin mukaan puitesopimuksen laatuvaatimukset ovat tiukat, sillä asiakkaiden keski-ikä on noin 95 vuotta.

– Valtiokonttori on tehnyt Esperille kirjallisen selvityspyynnön ja ollut yhteydessä Valviraan, jotta Valtiokonttorin korvaamana hoidettavana olevien asiakkaiden turvallisuus ja palvelun laatu voidaan varmistaa, Valtiokonttori ilmoittaa tiedotteessaan.

Valtiokonttorin mukaan sen asiakkaita ei ollut hoidossa Ulrikassa, jonka toiminnan Valvira määräsi keskeytettäväksi.

Välikysymystä valmistellaan

Yhtiön toiminnasta käynnistynyt keskustelu on laajentunut käsittelemään koko vanhustenhoidon tilannetta ja laatua Suomessa niin yksityisellä kuin julkisella puolella.

Oppositiopuolueet kokoontuvat tänään keskustelemaan vanhustenhoitoon liittyvästä välikysymyksestä.

Muut oppositiopuolueet ovat todennäköisesti lähdössä mukaan SDP:n ehdottamaan mahdolliseen välikysymykseen, kertoivat eduskuntaryhmien puheenjohtajat STT:lle tiistaina. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on kutsunut oppositioryhmät koolle tänään aamupäivällä.

Yhteistä välikysymystä ovat mukana pohtimassa SDP:n lisäksi ainakin perussuomalaiset, vihreät, vasemmistoliitto, RKP ja kristillisdemokraatit. 

Lue myös:

    Uusimmat