Mainos

Espanjassa kiistellään Ebro-joesta

Espanjan uusi kansallinen vesisuunnitelma on ympäristöjärjestöjen tähtäimessä viikonvaihteen EU-huippukokouksessa. Ympäristöjärjestöt yrittävät saada EU:n tyrmäämään suunnitelman, jossa muutettaisiin maan pisimmän joen suunta kohti etelän kuivia maanviljelysalueita.

Kymmenientuhansien ihmisten mielenosoitukset ovat olleet arkipäivää ympäri Espanjaa jo kuukausia. Vielä viikkoa ennen EU:n huippukokousta hallituksen vesisuunnitelma oli vastustajien hampaissa pitokaupungissa Barcelonassa. Suunnitelman tarkoituksena on saada vettä etelän kuiville alueille pohjoisesta mm. kääntämällä pohjoinen Ebro-joki etelään.

- Hallituksella on velvollisuus toteuttaa ohjelma. Se on jo odottanut jo tarpeeksi, sanoo oikeistopuolueen kansanedustaja Rafael Luna.

Kukaan ei tarkkaan tiedä mitä kaikkea joen käännöstä seuraisi ympäristölle.

Hallitus hyväksyi vesisuunnitelman viime heinäkuussa ja se on yhä lausuntokierroksella. Kukaan Espanjassa ei halua muistaa ammoisen Neuvostoliiton vastaavia hankkeita Siperiassa. Yhä on myös auki kuka maksaa miljardilaskun. EU:lta odotetaan kolmasosaa mutta jo nyt Euroopan parlamentti on tulossa toisiin ajatuksiin. Myös Espanjan kaduilla yhä harvempi haluaa vettä näillä keinoilla.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 14.03.2002)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja