Esko Salminen täyttää tänään 80 vuotta – näin näyttelijälegendan juhlapäivää vietettiin: "Lastenlasten vaatimuksesta ukin synttäreillä oli myös ongintaa"

Esko Salminen vietti syntymäpäiviään lähipiirinsä kanssa.

Näyttelijä Esko Salminen täyttää maanantaina 12. lokakuuta 80 vuotta. Salminen kertoo MTV Uutisille, että merkkipäivää vietettiin miehen perheen kesken "varaslähtönä" jo edeltävänä päivänä sunnuntaina. Juhlissa olivat läsnä Salmisen läheisin lähipiiri. 

– Lastenlasten vaatimuksesta ukin synttäreillä oli myös ongintaa. Kaikki meni hyvin, aivan ihanat ruuat oli. Kerrankin oli ajateltu perheen emäntää, että Aino (Seppo, Salmisen vaimo) sai istua pöydässä. Oli varattu kokki, joka laittoi hienot, ihanat ruuat ja tarjoili meille. 

Hyvien tarjoiluiden lisäksi Salminen iloitsi suuresti yllätysesiintyjästä, jonka hänen tyttärensä Kreeta Salminen oli syntymäpäiville järjestänyt. 

– Hän toi kaverini Olavi Uusivirran, joka veti kaksi biisiä sellaisella intensiteetillä ja taidolla, että meinasin tuolista pudota, Salminen kertoo.

Salminen on tehnyt mittavan uran näyttelijänä erityisesti teatterin puolella, mutta myös elokuvissa sekä televisiossa. Uransa aikana Salminen on esiintynyt vuosikymmenten ajan muun muassa Kansallisteatterissa sekä Helsingin kaupunginteatterissa ja häntä pidetään yhtenä Suomen arvostetuimmista teatterinäyttelijöistä. 

Mies on aikoinaan todennut, ettei hänen mielestään vanhenemisessa ole mitään hienoa. 80-vuotispäivänä asiaa tiedusteltaessa Salminen näkee iän tuoneen myös hyviä asioita elämään. 

– Tiettyjen asioiden hyväksyminen. Ei mieli protestoi enää, vaan hyväksyy asiat. Sellaisina, kuin ne tulevat vastaan. Että ei turhaan yritä enää vääntää asioita mieleisekseen. 

– Näkee itsensä yhä enemmän koomisena, ei niinkään traagisena, vaan koomisena hahmona, joka lylleröi täällä elämässä. Ja se on kyllä ainut vaihtoehto ottaa vastaan vanheneminen. Että näkee ja hyväksyy myöskin sen koomisen puolen, mikä siinä on. 

Lue myös:

    Uusimmat