Esapekka Lapin ärhäkät puheet Marcus Grönholmista kantautuivat rallilegendan korviin – "Oliko kommentoinut niin?"

Kartturin paikalla ei työtunteja lasketa – Jonne Halttunen ja Janne Ferm kertovat roolistaan suomalaistähtien rinnalla 2:33
Kartturin paikalla ei työtunteja lasketa – Jonne Halttunen ja Janne Ferm kertovat roolistaan suomalaistähtien rinnalla.

Rallilegenda Marcus Grönholmin reaktio oli hupaisa, kun hän kuuli Hyundai-tähti Esapekka Lapin arvion kaksinkertaisen maailmanmestarin nuotituksista tämän huippuvuosilta. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.
To: Testi-ek klo 10 ja EK1 klo 20.45 alkaen
Pe: EK:t 2-9 klo 9.50 alkaen
La: EK:t 10-18 klo 9.50 alkaen
Su: EK:t 19-22 klo 8.50 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

MTV Urheilu teki hiljattain selkoa rallin MM-sarjan suomalaistähtien Kalle Rovanperän ja Esapekka Lapin sekä heidän kartturiensa Jonne Halttusen ja Janne Fermin yhteistyöstä ja nuotituksesta. 

Tuossa yhteydessä Lappi sivalsi pilke silmäkulmassa vuoden 2000 ja 2002 maailmanmestarin Marcus Grönholmin suuntaan. 

– Puolivillaisella nuotilla ei kyllä pärjää, tai sitten riski heilahtaa on aika iso. Niillä Grönholmin nuoteilla vaikka ei pärjäisi nykyään. Ne ovat aika yksinkertaiset ja suurpiirteiset, Lappi totesi naureskellen. 

Pääkuvan videolla kyseinen Tulosruutu-juttu, jonka loppu ei mairittele Grönholmia. Lapin mainitsemista "suurpiirteisistä" nuoteista nähdään varoittava esimerkki. 

MTV Urheilu uteli Grönholmilta vastinetta nykyhuipun näkemyksille. 

– Oliko kommentoinut niin? Minun mielestäni ne olivat ihan hyvät, WRC-urallaan 30 voittoa ajanut Grönholm vastasi huvittuneena. 

– Minulla oli vaan niin yksinkertaiset nuotit. En halunnut niihin paljon tarinaa. "Timppa" (kartturi Timo Rautiainen) tiputteli niitä niin rauhallisesti minulle, että se varmaan kuulosti siltä. 

– Voi olla, että niiden pitää olla (nykyään) tarkemmat.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Nykypäivänä kuski-kartturi-kaksikko tekee valtavasti pohjatyötä erikoiskokeille esimerkiksi videoiden avulla. Grönholm muistelee itsekin "hieroneensa" nuotteja, varsinkin uusien ja haastavien pätkien kohdalla. 

– Olen melko varma, että me olimme Rautiaisen kanssa ihan ensimmäisiä, jotka videoivat pätkiä. 1990-luvun puolivälissä meille tuli iso kamera siihen autoon. Timppahan on sellainen nörtti, että hän touhusi aina jotain tietokoneiden ja kameroiden kanssa jo siihen aikaan, Grönholm summaa. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat