ES: Imatralla tulipalossa kuollut nainen oli 96-vuotias, täysin sokea ja lähes kuuro — Asui yksin, eikä saanut hoitopaikkaa

Imatralla tulipalossa maanantaina kuollut nainen oli omaisten mukaan 96-vuotias, täysin sokea ja lähes kuuro. Asiasta kertovat maakuntalehti Etelä-Saimaa ja paikallislehti Uutisvuoksi.

Imatralla sattui maanantaina tulipalo rivitalossa. Poliisi tiedotti tuolloin, että asunnon haltija oli iäkäs nainen, joka kuoli saamiinsa vammoihin. 

Ei saanut hoitopaikkaa Eksotelta

Etelä-Saimaan ja Uutisvuoksen mukaan omaiset olivat hakeneet yksin asuneelle naiselle hoitopaikkaa, koska heidän mielestään hänen ei ollut turvallista asua kotonaan.

Kuolleen naisen tytär kertoo lehdille, ettei äiti osannut enää pukeutua, peseytyä tai etsiä ruokaa.

Omaiset kertovat lehtien jutussa, että hoitopaikkaa oli haettu ainakin kolme kertaa. Omaisten mukaan paikka evättiin, koska Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) katsoi naisen pärjäävän kotihoidon avulla omassa kodissaan. 

Eksote ei kommentoi yksitäistapausta

Eksote ei kommentoi yksittäistapausta. Sosiaali- ja terveyspiiristä kerrotaan kuitenkin, että hoitoon pääsyn kriteerit ovat kaikille samat ja tarvittaessa hoitopaikan saa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja