Erotettu Tervala ihmettelee: Myös ministerillä on vastuunsa

Liikennevirastosta erotettu Juhani Tervala pitää myös liikenneministeri Merja Kyllöstä vastuullisena kohutuista tiehankkeista.

– Mulla on se vastuu, mitä virastossa valmistellaan ja vien ne eteenpäin. Kyllähän ministerin ja kansliapäällikön pitää vastata asioista, mitä ministeriö valmistelee. En voi ymmärtää sitä, että minun vastuuni yltäisi aivan eduskuntaan asti, Tervala ihmettelee MTV3:n Seitsemän uutisissa.

Tervala tosin pitää mahdollisena, että liikennehankkeita käsittelevissä papereissa voi olla epäselvyyksiä.

– Voihan olla, että papereissa on virhe. En ole niitä tarkistanut, mutta kumminkin.

Tervala uskoo, että liikenneministeriön ja liikenneviraston välillä on valtataistelua.

– Jotain täytyy olla, että näin pääsi käymään.

Yli kymmenen tiehanketta saattaa jäädä puutteellisten tietojen takia ilman rahoitusta tällä hallituskaudella. Tervalalla on ongelmaan ratkaisu.

– Tietenkin voidaan tehdä vähemmän tai siirtää hankkeita eteenpäin. Voidaan myös odottaa sitä, että eduskunta antaisi lisärahaa.

Kiistely tämän hallituskauden tierahoista sai tänään uuden käänteen, kun liikenneministeri Merja Kyllönen syytti entistä liikenneviraston pääjohtajaa Juhani Tervalaa ministeriön harhauttamisesta.

Kyllösen mukaan hallitus teki tiepäätökset puutteellisiin tiedoin, ja nyt niiden toteuttamiseen tarvittaisiin jopa 150 miljoonaa euroa lisää rahaa. Kyllönen erotti Tervalan runsas kuukausi sitten Liikenneviraston pääjohtajan paikalta.

Liikenneministeri Merja Kyllönen on keskiviikkoaamuna MTV3:n Huomenta Suomen vieraana klo 7.05.

(MTV3)

Katso Joonas Lepistön juttu (Kymmenen uutiset 20.11.2012)

Katso Juhani Tervalan studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 20.11.2012)

Lue myös:

    Uusimmat