Mainos

Kyllönen: Sovitut liikennehankkeet pitäisi toteuttaa

Liikenneministeri Merja Kyllösen (vas) mielestä jo sovitut liikennehankkeet pitäisi toteuttaa.

Niihin tarvittaisiin liikenne- ja viestintäministeriön mukaan 50-150 miljoonaa euroa lisärahoitusta seuraavien neljän vuoden ajalle.

Kyllösen mukaan päätökset liikennehankkeista tehtiin kevään kehysriihessä puutteellisin, Liikenneviraston pääjohtajalta Juhani Tervalalta saaduin tiedoin. Tervala erosi lokakuussa menetettyään ministerin luottamuksen.

Kyllösen mukaan liikennehankkeiden virheelliset laskelmat olivat iso asia luottamuksen menettämisen taustalla.

– Tähän asti näkemyksenä on ollut, että aina voidaan luottaa virkamiesvalmisteluun. Erityisesti olen pahoillani siitä, että eduskunta on joutunut tekemään päätöksiä harhaanjohtavien tietojen valossa, hän sanoo.

Kyllösen mukaan hallitus päättää maaliskuun kehysriihessä liikennehankkeiden tarvitsemasta lisärahoituksesta.

– Liikenneministerinä lähden siitä, että kyettäisiin löytämään ratkaisu, jolla pystytään turvaamaan hankkeet, joista hallitus ja eduskunta ovat yhdessä linjanneet, hän sanoi.

Kaikki hankkeet ovat hänen mukaansa samalla viivalla, eikä hän halua laittaa niitä tärkeysjärjestykseen. Rahanpuute koskee koko sovittua hankelistaa, eikä kohdistu yksittäisiin tie- tai muihin liikennehankkeisiin.

Kyllösen mukaan lopullinen varmuus siitä, että rahat eivät riitä, saatiin marraskuun aikana. Epäilykset rahojen riittävyydestä heräsivät jo budjetin valmistelun yhteydessä.

Julkisuudessa on keskusteltu viime päivinä Liikenneviraston muistiosta, joka koskee vuosien 2016–2022 liikennehankkeita. Näistä hankkeista ei ole vielä poliittisia päätöksiä.

Kyllösen mukaan muistiota on valmisteltu Tervalan ohjauksessa.

– Valitettavasti kaikki ei ole edennyt hänen kanssaan niin kuin asianmukaisen toiminnan pitäisi mennä, Kyllönen sanoi.

Liikenneministeri Merja Kyllönen kommentoi tuoretta uutista tiedotustilaisuudessa tänään kello 13. MTV3 Uutiset lähettää tiedotustilaisuuden suorana nettisivuillaan klo 12.55 alkaen.

(MTV3 - STT)

Katso Vesa Kallionpään juttu (Seitsemän uutiset 20.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.