Mainos

Ministeri: Erotettu Tervala yksin vastuussa virheellisistä laskelmista

Liikenneministeri Merja Kyllösen (vas) mukaan liikenneviraston pääjohtajan tehtävistä erotettu Juhani Tervala on yksin vastuussa liikennehankkeiden virheellisistä laskelmista.

– Valitettavasti tietooni on tullut se, että sekä suunnitteluosasto, liikennejärjestelmäosasto, talousosasto että myös johtoryhmä on liikennevirastossa ohitettu asian valmistelussa. Sehän tarkoittaa sitä, että yksi ihminen on vastannut siitä kokonaisuudesta. Näin ei pitäisi koskaan tapahtua, mutta näin on tapahtunut.

Kyllönen sanoi tiedotustilaisuudessaan, että Tervalaa oli ohjeistettu siitä, että liikennehankkeiden tulee sopia budjettikehykseen. Kyllösen mukaan virheelliset laskelmat olivat yksi syy Tervalan eroon.

– Tämä kokonaisuus on yksi osa sitä prosessia Tervalan eron osalta ja on ollut yksi syy, joka on johtanut epäluottamuksen syntymiseen. Kuitenkin kokonaisuus on ollut selvillä vasta viimeisten päivien aikana. Tämän asian kanssa en ole voinut tulla aikaisemmin julkisuuteen, koska vasta nyt meillä on tarkat tiedot siitä, mitä tämän prosessin aikana on tarkalleen tapahtunut.

Kyllösen mukaan hän ministerinä sekä koko hallitus ovat tulleet harhaanjohdetuiksi, kun he päättivät hallituskauden liikennehankkeista.

Liikenneministeriö kertoi aiemmin tänään, että hallituskauden liikennehankkeista päätettiin kevään kehysriihessä virheellisin tiedoin.

Liikenneviraston pääjohtaja Juhani Tervala eroaa tehtävästään ensi vuoden alusta. Liikenneviraston mukaan syynä on Kyllösen epäluottamus Tervalan toimintaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.