Mainos

Liikenneministeriö ohjeisti kohuttua tietyöryhmää

Keskustelu tiehankkeiden leikkauslistasta saa yhä kummallisempia piirteitä. MTV3:n Uutisten haltuunsa saama tuore Liikenneviraston muistio osoittaa, että liikenne- ja viestintäministeriö on ohjannut ja osallistunut "giljotiinityöryhmän" työhön.

Liikenneministeriö ohjeisti paimenkirjeellä 4. kesäkuuta ja 19. syyskuuta, että valtateiden 8 ja 6 parannushankkeet on arvioitava uudelleen.

Liikenneministeriö on pyytänyt kesäkuussa työryhmää arvioimaan uudelleen myös hallituskauden eli vuoden 2016 jälkeisiä tiehankkeita. Torstaina eduskunnan kyselytunnilla liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) vakuutti, että ministeriö on ohjeistanut vain vuosien 2013 - 2016 tiehankkeiden suunnittelua. Uutta tietoa on se, että liikenneministeriö antoi tälle työlle aikaa ensi vuoden loppuun saakka.

Liikenneministeriöllä on ollut työryhmässä myös oma edustaja. Muistion mukaan työryhmän raportointia ei saatettu loppuun, koska hankkeen ohjaus siirtyi jo elokuussa liikenne- ja viestintäministeriölle.

Liikenneviraston kohuttu muistio on lähetty ministeriöön lokakuun 23. päivä, mutta tietyöryhmään kuulunut virkamies Mikael Nyberg ei kommentoinut sitä mitenkään.

Samanlaisia tietoja ovat julkaisseet myös Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat.

Eilen ministeri Kyllönen kiisti ohjeistaneensa Liikennevirastoa laatimaan säästölistan tiehankkeista.

– Tämä "giljotiini" on epäonnistunut tulkinta uudesta ajattelusta, enkä tälläistä työkalua ole missään ohjeistanut tai hyväksynyt. Nythän muistiota ei koskaan minulle ehditty esittelemäänkään, kun joku ystävällinen sielu oli sen jo tarkoitushakuisesti vienyt julkisuuteen, ministeri kirjoitti blogissaan.

Eduskunnassa on noussut tiekapina yli puoluerajojen. Ministeri Kyllönen menee ylihuomenna liikennevaliokunnan kuultavaksi tiehankkeiden tulevaisuudesta.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 18.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.