Eroon täistä öljyn ja etikan avulla!

Täikausi on jälleen alkanut. Kouluista ja päiväkodeista tulee lasten mukana lappuja, joissa varoitetaan täistä ja annetaan ohjeita, kuinka niistä päästään eroon. Apteekin täishampoon sijasta, tai lisäksi, voit myös kokeilla öljyä tai etikkaa!

Täit, puistattava ajatus. Nykymaailmassa täit ovat kuitenkin koulu- ja päiväkotiympäristössä enempi sääntö kuin poikkeus. Vastoin yleistä luuloa, täiden saamisella ei ole mitään tekemistä epäsiistin hygienian kanssa. 

Jos ja kun täiongelma iskee perheeseenne, sitä vastaan voi taistella myös luonnonmukaisin keinoin, tai sitten Tea tree käsittelyä voi käyttää rintarinnan lääkehoidon kanssa. Tea treen sijasta voit myös kokeilla esimerkiksi laventelia, eukalyptusta, rose geranium tai mänty öljyjä. Kysy lisää luontaistuotekaupastasi.

Tee näin:

Etikkakäsittely

Sekoita noin ruokalusikallinen Tea tree öljyä kahteen desiin omenaviinietikkaa.

Hiero puhtaisiin hiuksiin ja anna vaikuttaa 20 minuuttia. Kampaa hiukset täikammalla. Hiuksia ei tarvitse pestä käsittelyn jälkeen.

Voit toistaa käsittelyn niin usein kuin on tarpeen.

Öljykäsittely:

Voit myös sekoittaa tea tree öljyn kookos- manteli-tai minkä tahansa kasviöljyn kanssa. Täit tukehtuvat öljyyn ja saivareet on helppo kammata liukkaan öljyn avulla pois. 

Hiero seos päänahkaan, ja anna vaikuttaa vähintään tunnin ajan. Voit laittaa muovipussin tai pyyhkeen päähän tehostamaan vaikutusta.

Pese hiukset ja kampaa täikammalla. 

Pese hiukset vielä kampaamisen jälkeen poistaaksesi kaiken öljyn.

Esimerkiksi Ruohonjuuri suosittelee kuivaamaan hiukset pesun jälkeen vielä hiustenkuivaajalla, koska kuuma kukistaa saivareet. 

Lue myös:

    Uusimmat