Eroon banaanikärpäsistä! Asiantuntija vinkkaa "parhaan tuhoaseen"

Banaanikärpäset ovat tällä hetkellä taas monen suomalaiskodin vitsaus. Miten niistä pääsee eroon?

Ovatko banaanikärpäset valloittaneet taas sinunkin keittiösi? Kotisiivousyritys Koti Puhtaaksi jakaa tiedotteessaan tehovinkit näiden pienten pirulaisten karkottamiseen.

Toimittajan vinkki: Banaanikärpäsistä voi todistetusti päästä eroon myös toisella tavalla. Toimittajan kotona ötököiden pörräily loppui lopullisesti, kun keittiöön ostettiin kannukasvi "Bloody Mary", joka on lihansyöjäkasvi. 

Asiakkuusjohtaja Saila Tyni kertoo itse luottavansa banaanikärpästen torjunnassa tuttuun reseptiin: ennakointiin. Banaanikärpäset munivat noin 500 munaa ja nopeimmillaan uudet kärpäset ovat aikuisia reilussa viikossa. Ei kannata siis odotella, että kärpäset pääsevät lisääntymään hurjaa vauhtia.

Eroon banaanikärpäsistä: Näin se onnistuu

Tyni kertoo kuulleensa joidenkin jopa imuroivan ilmassa pörräävät banaanikärpäset. Toistaiseksi paras tuhoase kodin syksyisiä kiusaajia vastaan on kuitenkin ollut etikka-astianpesuaineseos. 

Muista myös pitää keittiön pinnat puhtaana, koska ruokatahrat houkuttelevat kärpäsiä. Kulhoista ja koreista kannattaa noukkia ylikypsät ja kolhiintuneet hedelmät pois. Älä säilytä tuoreruokia pöydillä ja tyhjennä biojäteasia riittävän usein. 

– Laitetaan kuppi puolilleen vettä ja siihen lisätään tilkka astianpesuainetta ja ruokalusikallinen etikkaa sekä vajaa teelusikallinen hunajaa. Sitten vain sekoitus ja vielä liraus vettä, jotta liemen päälle saadaan vaahtoa, Tyni vinkkaa tiedotteessa. 

Tyni neuvoo asettamaan kupin houkuttelevasti keittiön työtasolle. Seuraavaksi odotellaan, kuinka monta ötökkää saadaan ansaan jumiin. Kupin voi myös peittää vielä kelmulla ja tehdä siihen reikiä. Astianpesuaineen rooli on poistaa pintajännitys, jotta kärpäset saadaan nesteeseen hukkumaan.

Katso myös video: Mistä tunnistaa ripsiäisen ja miten niistä pääsee eroon? 

Mistä tunnistaa ripsiäisen ja miten niistä pääsee eroon? Asiantuntijan vinkit tuholaisten käsittelemiseen 1:13
Asiantuntijan vinkit tuholaisten käsittelemiseen.

Lähde: Koti Puhtaaksi
 

Lue myös:

    Uusimmat