Epidemian paheneminen toi näkyvän muutoksen kolmen sairaalan pihalle Suomessa – teltoissa arvioidaan, kuinka akuuttia sairaanhoitoa tarvitset

Suomessa 12 tehohoidossa, varmoja tautitapauksia 626 – SPR yrittää estää sairaaloita kuormittumasta 5:34
SPR:n teltat on tarkoitettu hoidontarpeen arviointiin.

Suomen Punainen Risti (SPR) auttaa nyt terveydenhuoltoa selättämään koronakriisiä. Myös tavalliset suomalaiset voivat osallistua muiden auttamiseen.  

Valmiuden ja varautumisen koordinaattori Marko Korhonen SPR:stä sanoo, että yhdistyksen vapaaehtoisryhmät ovat valmiita auttamaan kotihoitoa. Lisäksi puhelin- ja chat-palveluita on vahvistettu.

Yksi näkyvä muutos ovat Triage-teltat kolmen sairaalan pihalla. Telttoja on pystytetty Hyvinkään, Hämeenlinnan ja Raaseporin sairaaloiden pihaan niiden omasta pyynnöstä.

Teltat on tarkoitettu hoidontarpeen arviointiin. Korhonen sanoo, että teltoilla varaudutaan siihen, että potilasmäärät kasvavat. 

– Teltat tuovat lisätilaa ja kapasiteettia sairaaloille. 

Kuka tahansa voi auttaa

Suomalaiset ovat innostuneet auttamaan toisiaan kriisin keskellä. Esimerkiksi esilaiset naapuriapupalvelut ovat nyt suosittuja.

Korhonen sanoo, että jos auttaminen kiinnostaa, kannattaa olla yhteydessä oman alueen Punaiseen Ristiin. Esimerkiksi ystävätoimintaa voi nyt harjoittaa puhelimitse. Punaisen Ristin etätoimintaan voivat osallistua myös yli 70-vuotiaat. Yhdistyksen toiminnassa on jo nyt paljon ikäihmisiä. 

– Ei heitä ihan pelkästään kohderyhmänä pidä nähdä, vaa heilläkin on mahdollisuus jatkaa henkisen toiminnan ja ystävätoiminnan tukea vaikka puhelimen kautta. 

Lue myös:

    Uusimmat