Suomalaislääkärien hätä kasvaa, neurokirurgilta meni hermo: ”Tulkaa pois niistä helvetin baareista tai poistan teidät itse”

2:09
Italian koronatilanne on kriittinen.

Koronatartuntojen määrät Suomessa kasvavat kasvamistaan joka päivä.

Hallitus on ottanut käyttöön poikkeuslain, jonka tarkoituksena on vähentää kontakteja toisiin ihmisiin, jotta koronaviruksen eteneminen pysähtyisi. Kaikkia ihmisiä ei kuitenkaan poikkeuslaista huolimatta saa pysymään kotosalla ja välttämään julkisia paikkoja, kuten baareja ja ravintoloita.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n neurokirurgi Esa-Pekka Pälvimäki julkaisi turhautuneen tviitin sosiaalisessa mediassa.

–Ihmiset, tulkaa pois niistä helvetin baareista ja menkää kotiin tai poistan teidät itse väkivaltaisesti, kun työvuoroni sairaalassa loppuu. Haluatteko toisen Italian tänne?

Italian tilanne on tällä hetkellä lohduton. Eilen uutisoitiin, että maassa kuoli vuorokauden aikana koronavirukseen 793 ihmistä, mikä on enemmän kuin minään muuna yksittäisenä päivänä. Kaikkiaan Italiassa koronavirukseen on tähän mennessä kuollut lähes 5 000 ihmistä.

Suomessa myös terveydenhoitohenkilöstön varusteiden riittäminen herättää huolta niin kansalaisissa kuin lääkäreissäkin. 

–Terveisiä teho-osaston aamukierrolta. Pohdimme viiden lääkärin voimin, miten tänään säästettäisiin maskeja, takkeja, käsineitä. Kenelle laitetaan, kenelle ei. Niitä on nyt, mutta kaikki mietimme, miten saataisiin riittämään muutaman viikon päähän, Pälvimäki kirjoitti tänään Twitterissä.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja