Epäiletkö kumppaniasi pettämisestä? 5 merkkiä, jotka saattavat viitata uskottomuuteen

4:11

Monet hälytysmerkit kielivät kumppanin uskottomuudesta.

Yllä olevalla videolla pohditaan, voiko pettämistä parisuhteessa estää.

Joskus harvoin uskoton kumppani voi jäädä kiinni ruokalähetin rehellisyyden ansiosta tai vaimon uskomattomien etsiväntaitojen vuoksi. Useimmiten pettämisestä kielivien merkkien tajuaminen vie kuitenkin aikansa. Varattujen deittisivuston kyselyn mukaan pettäjät jäävätkin kiinni usein vasta kolmannen salasuhteensa aikana!

Merkkejä kuitenkin voi löytää jo aiemmin, jos niihin osaa kiinnittää huomiota. Niitä on turha lähteä väkisin metsästämään, eikä pettämisestä kannata turhaan epäillä, jos siihen ei ole syytä. Jos sinulla kuitenkin on vahva tunne siitä, että jotain ikävää on meneillään, älä jätä tunteitasi huomiotta. Voi olla, että olet havainnut kumppanisi lähettämät hälytysmerkit alitajuntaisesti. 

Millaisiin merkkeihin kannattaa siis kiinnittää huomiota? Health-sivusto kysyi vinkkejä asiantuntijoilta.

1. Seksihalut muuttuvat rajusti

Jos kumppanillasi on toinen seksuaalisten halujen kohde, hänen seksihalunsa sinua kohtaan voivat vähentyä dramaattisestikin. Niin ei kuitenkaan ole aina, huomauttaa psykoterapeutti ja parisuhdeneuvontaa antava Chamin Ajjan.

Uskottoman kumppanin seksihalut voivat jopa kasvaa, koska salarakas on herättänyt ne uuteen kukkaan.

– Jos sinun ja kumppanisi seksuaalisessa aktiviteetissa tapahtuu dramaattinen muutos, parempaan tai huonompaan suuntaan, saatat haluta tutkia syytä tarkemmin, Ajjan muotoilee.

2. Puhelin pysyy piilossa

Näit vahingossa yhteisen ystävänne lähettämän juhlakutsun pompahtavan kumppanisi puhelimen ruudulle ja ajattelit vastata siihen, niin kuin olet voinut tehdä aiemminkin, mutta hän nappasikin puhelimen käsistäsi.

– Tämä voi olla merkki siitä, että hän yrittää piilotella sivusuhdettaan, Ajjan varoittaa.

Puhelimen käyttöön liittyy usein muitakin muutoksia. Kenties puhelimeen ei pääse enää käsiksi niin helposti kuin ennen tai kenties hän on muuttanut asetuksia niin, etteivät viestien esikatselut enää pompahdakaan ruudulle?

– Tai ehkä puhelimessa on uusi pääsykoodi, jota ennen ei ollut.

Pienetkin jutut, jotka tuntuvat sinuista oudoilta, voivat olla hälytysmerkkejä.

3. Kumppanisi syyttää sinua pettämisestä

Voi vaikuttaa oudolta, että joku, joka epäilisi sinun pettävän, pettäisi itse. Mutta jos kumppanisi suhtautuu pakkomielteisesti siihen, kenen kanssa tekstailet tai kenen kanssa juttelit baarissa, saattaa hän olla sortunut uskottomuuteen itse.

– Jos kumppanisi syyttää sinua säännöllisesti pettämisestä, etkä petä, se on merkki, sanoo Ajjan.

Asiantuntijan mukaan syyllinen osapuoli voi joskus heijastaa omia rikkeitään toiseen. Niin tekemällä hän voi syyllistää kuitenkin myös itsensä, jos vain hoksaat tämän.

4. Hänestä tulee huolimaton

Kun pettäminen on jatkunut jo jonkin aikaa, pettäjän jättämiä jälkiä on jo niin paljon, ettei niiden kaikkien peittämistä tahdo muistaa.

– Kumppanisi saattaa jättää jopa ihan selvän merkin, kuten kuitin lahjoista tai kukista, paikkaan, josta löydät sen, psykologi Marisa T. Cohen sanoo.

– Hänestä tulee huolimaton.

Huolimattomuus johtuu siitä, että jatkuva valehtelu on alitajunnan tasolla stressaavaa.

– Väärään paikkaan jätetty esine voi olla jätetty siksi, että saat uskottomuuden selville, ja lopulta lopetat parisuhteen, Cohen sanoo.

Koska pettävä osapuoli ei osaa kertoa itse uskottomuudestaan, hän ottaa kuitenkin vastuuta suhteen lopettamisesta omalla tavallaan. Niinpä hän pakottaa kumppanin kuulemaan pettämisestä ja toivoo tämän päättävän suhteen, Cohen sanoo.

5. Kumppanisi ei enää nalkuta

Ehkä kumppanisi ei yleensä ole sietänyt tapaasi puristella hammastahnatuubia tai kyvyttömyyttäsi viedä roskia, mutta uskotonta kumppania ei ehkä enää niin kiinnosta.

– Jos hänellä on suhde, hän saattaa välittää vähemmän asioista, jotka ennen vaivasivat, tai hän voi käyttäytyä erityisen hyvin, Ajjan sanoo.

Saaatat olla iloinen siitä, ettei toimintaasi enää kritisoida, mutta jos et oikeasti ole muuttanut toimintapojasi, nalkutuksen poistumisen syynä voi olla uskottomuus.

Koska kumppani on salarakkaan myötä pelannut itsensä jo ulos suhteestanne, hän ei näe myöskään syytä nalkuttaa enää.

Mitä tehdä, jos epäilet uskottomuutta?

Jos epäilet, että kumppanillasi saattaa olla joku toinen, sinun pitää kommunikoida huolenaiheesi selvästi, Ajjan sanoo.

Pelkojen pitäminen itsellään johtaa myöhemmin isompiin ongelmiin katkeruuden ja luottamuspulan vuoksi.

Lähde: Health

***

1:53

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja