Pettäjien sivusto selvitti: Tässä vaiheessa uskottomuudesta jäädään usein kiinni

Jääkö pettämisestä aina kiinni? Varattujen deittisivusto selvitti, missä vaiheessa salasuhteet paljastuvat.

Kerran pettäjä, aina pettäjä? Tätä pohditaan yllä olevalla videolla.

Varatuille suunnattu deittisivusto Illicit Encounters selvitti kyselyn avulla, milloin pettäjät jäävät kiinni parisuhteen ulkopuolisista touhuistaan, kertoo Metro.

Sivuston kyselyyn otti osaa 1000 pettäjää, joista 63 prosenttia oli jäänyt kumppanilleen kiiinni jossain vaiheessa avioliittoaan. Suurin osa kiinni jääneistä jäi kiinni kolmannen salasuhteen aikana.

Kiinnijäämisen riski kasvoi, mitä enemmän salasuhteita oli

Avioliiton solmimisen jälkeen 11 prosenttia kiinni jääneistä kärähti jo ensimmäisen sivusuhteen aikana, 12 prosenttia toisen suhteen ja 21 prosenttia kolmannen salasuhteen aikana.

Kolmannen salasuhteen riskialttius voi johtua siitä, että siihen mennessä uskoton alkaa olla jo rennompi jälkien peittämisen suhteen. Ensimmäisen suhteen aikana uskoton voi vielä olla hermostunut ja vainoharhainen, mutta kun pettämisestä selviää kerta toisensa perään, itsevarmuuskin kasvaa.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että kyselyyn osallistuneet olivat tietoisesti pettämissivuston jäseniä, he eivät siis pettäneet odottamatta satunnaisen tilanteen tarjoutuessa eteen.

Puhelin paljastaa

Kysely paljasti myös, että pettäjät jäävät usein kiinni puhelimensa paljastettua salaisia tietoja, olivatpa kyseessä sitten tekstiviestit, puhelutiedot tai Instagramin yksityisviestit.

Kyselyyn osallistuneista 39 prosenttia jäi kiinni kumppanin luettua puhelimen viestit, 22 prosenttia kärähti kumppanin luettua sähköpostit ja 20 prosenttia jäi kiinni valehdeltuaan olinpaikkansa. 14 prosenttia puolestaan nähtiin salarakkaansa kanssa, kun viisi prosenttia paljastui perheystävän juorutessa suhteesta.

"Leopardi ei pääse pilkuistaan"

Kysely paljasti myös senkin, että 86 prosenttia kumppaniaan papin aamenen jälkeen pettänyt, oli pettänyt jo ennen alttarille asteluakin. 

– Tämä tutkimus osoittaa, ettei leopardi pääse pilkuistaan, päätteleekin Illicit Encountersin edustaja Christian Grant.

– Jos kumppanisi on uskoton sinulle ennen naimisiinmenoa, pettämiskaava toistuu avioliitossakin.

Grantin mukaan mielenkiintoista on kuitenkin se, että brittien salasuhteet johtavat eroon vain 15 prosentissa tapauksia.

– Kansana meistä on tullut enemmän ranskalaisia, jotka usein näkevät avioliiton ulkopuolisen suhteen luonnollisena reaktiona siihen, että parisuhde on haalentunut, eikä syynä erota.

Lähde: Metro

***

Lue myös:

    Uusimmat