Ensitreffit alttarilla -pari pisti elämäntapansa uusiksi Pippa Laukan avulla – ruokailutottumuksiin tuli yksi suuri muutos

2:53
Jatkuvatko terveelliset elämäntavat Olet mitä syöt -kuvausten jälkeen? Näin Anniina ja Ville vastaavat

Pari vuotta sitten Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa avioituneet Anniina ja Ville laittoivat elämäntapansa remonttiin Pippa Laukan johdolla Olet mitä syöt -ohjelmassa.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tuttu yrittäjäpariskunta Anniina ja Ville ottivat keväällä vastaan toisenlaisen tv-projektin, kun aviopari lähti karistamaan kiloja ja opettelemaan uusia elämäntapoja Pippa Laukan johdolla Olet mitä syöt -ohjelmassa.

Kun pariskuntaa kysyttiin mukaan, ei vastausta tarvinnut miettiä kahteen kertaan: Kaksikko kertoo jaksossa, että molemmille on kertynyt kiloja sen jälkeen, kun yhteinen arki alkoi. Sosiaalisessa mediassa aktiiviset Ville ja Anniina aloittivat jo viime syksynä kuntokuurin personal trainerin avulla, mutta Olet mitä syöt -ohjelmassa liikuntaa lisättiin ja myös ruokailutottumuksiin tuli suuria muutoksia.

Uudella Olet mitä syöt -kaudella mukana on ensimmäistä kertaa myös pariskuntia. Ville ja Anniina huomasivat, että elämäntaparemontista tuli heille uusi yhteinen juttu arkeen. 

– Olemme tukeneet toisiamme epämukavuusalueilla. Minä olen alkanut kokkaamaan enemmän ja terveellisemmin. Anniina taas on tsempannut tosi paljon liikunnassa, joka ei ole hänen leipälajinsa, mutta minulle luontevaa, Ville kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Myös parin ruokaan liittyvät paheet ovat olleet varsin erilaisia: Ravintoloitsijana työskentelevä Anniina napsii työpäivän aikana makeita herkkuja, kun taas Ville on syönyt huomaamattaan paljon suolaa. Molempien lautasilla nähtiin ohjelmassa etenkin yksi todella suuri muutos aiempaan.

– Väriä on tullut lautaselle. Lähtötavoitteena olivat terveellisemmät elämäntavat, enemmän liikuntaa ja vihreää lautaselle. Kyllä me siinä varmaan olemme onnistuneet, pariskunta pohti.

Vastoinkäymisiäkin mahtui matkalle. Anniina myönsi projektin loppupuolella, että kehitys tuntui tyssänneen hyvän alun jälkeen. Parin elämään tuli samoihin aikoihin koiranpentu Popi, jonka kanssa ei voinut vielä tehdä kovin pitkiä lenkkejä. 

– Lisäksi tässä on ollut tosi rankka työrupeama päällä. Stressitasot ovat vähän korkealla, mikä ei tue painonpudottamista. En kuitenkaan ole kauhean kriittinen sen suhteen, jos tuloksia ei tule, kunhan se arjen rytmi pysyisi vaan ja ruokailun muutos saataisiin pidettyä. Kyllä se tulos tulee ajan mittaan, Ville pohti luottavaisena.

Pariskunta kertookin asettaneensa tavoitteensa pidemmän ajan päähän sen sijaan, että tulokset olisi pitänyt saavuttaa ohjelman aikana. Molemmat kertovat haaveilevansa pitkällä tähtäimellä 20 kilon pudotuksesta.

– Ei muutamissa viikoissa valtavan isoja tuloksia tule, jos haluaa keventää oloa ja painoa niin, että muutos on pysyvämpi. Tahti on ollut ihan hyvä, ja jos jatkuu samalla tavalla televisioprojektin jälkeenkin, niin uskon, että voidaan olla aika lähellä ihannemittoja jossain vaiheessa, Ville sanoo.

Anniina tunnustaa, että konkreettiset tulokset motivoivat häntä eniten. Masennus ei kuitenkaan iskenyt, vaikka ohjelman aikana tavoitteena mielessä siintänyt kymmenen kilon pudotus ei vaikuttanut pari viikkoa ennen loppupunnitusta todennäköiseltä.

– Totuus on ehkä lähempänä noin puolta siitä. Mutta jos miettii, että keskimäärin puoli kiloa viikossa on lähtenyt, niin se on ollut hyvä tahti, tuumi Anniina, jonka vyötäröltä suli lopulta ohjelman aikana peräti 12 senttiä.

Pariskunta myöntää, että kuvausten päätyttyä täytyy olla vielä tarkkana sen kanssa, etteivät Pippa Laukan kanssa opetellut uudet rutiinit unohdu.

– Se vanha tapa voi palautua äkkiä. Tärkeintä varmaan on, että se vihreä väri pysyy lautasella ja jatketaan liikkumista.

Olet mitä syöt keskiviikkoisin kello 20 mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja