Ensin Valtteri Bottas, sitten Sebastian Vettel – Mercedeksellä yllättäviä ongelmia? Toto Wolff: "Hälytyskellot soivat"

Mercedeksen kannalta F1:n tämän vuoden talvitestit eivät lähteneet lainkaan toivotulla tavalla liikenteeseen. Ensin Valtteri Bottaksen vaihdelaatikkoon iski vika, joka pilasi suomalaisen testiavauspäivän. Lauantaina Mercedeksen asiakastallin Aston Martinin autossa ilmeni vaihdelaatikkovika. Mercedeksen Toto Wolff myöntää, että aihe aiheuttaa kovasti huolta.

Perjantaina suomalaiskuski Bottas ehti ajaa vain yhden kierroksen ennen kuin hän joutui vetäytymään pitkän tovin ajaksi varikolle. Syynä oli vioittunut vaihdelaatikko.

– Tämä on ollut karmiva alku. Näin ei ole käynyt aiemmin, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoi Sky Sport Italialle, jatkaen:

– Meillä on luotettavuusongelmia. Nyt on vain paiskittava hommia, jotta voitamme murheet.

Mercedes sai lisää huolia lauantaina, kun Aston Martinin Sebastian Vettelin testipäivä keskeytyi vaihdelaatikkovikaan. Mercedes toimittaa Aston Martinille moottorit ja vaihdelaatikot.

Wolffin mukaan Vettelin auton ongelma ei ollut ”samanlainen”, jonka Bottas koki.

– Emme ole muuttaneet vaihdelaatikkoa talven aikana ja nyt koimme kaksi ongelmaa sen kanssa. Totta kai se laittaa hälytyskellot soimaan, Wolff myöntää.

Mercedes vältti isommat tekniset murheet viime kauden aikana. Sen isoimmat luotettavuusongelmat ovat liittyneet auton ylikuumenemiseen.

Lue myös:

    Uusimmat