Enontekiön autiotuvalla sattuneesta vaaratilanteesta on sadellut vihjeitä – poliisi: Vieraskirjan teksti on todellinen

Enontekiön Kuonjarjoen autiotuvalla epäillään tapahtuneen 6. syyskuuta henkeen ja terveyteen kohdistunut vaaratilanne. Tilanteen tapahtumakuvaus on kirjattu tuvan vieraskirjaan ja poliisi vahvistaa, että kirjoitus on todellinen.

Sosiaalisessa mediassa on levitetty kuvaa, jonka kerrotaan olevan Kuonjarjoen autiotuvan vieraskirjasta. Siinä on kerrottu tarkasti 6. syyskuuta tapahtumista.

Vieraskirjaan tehdyn merkinnän mukaan autiotuvalle oli tullut illalla 6. syyskuuta kolme miestä kahdella mönkijällä. Hetken päästä kaksi miestä oli poistunut paikalta yhden mönkijän kyydissä.

Yksi hyvin humalassa ollut mies oli jäänyt nuokkumaan toisen mönkijän päälle, josta paikalla olleet telttailijat olivat kantaneet hänet autiotupaan.

Vieraskirjassa mainitaan, että humalaisella miehellä oli ollut mukanaan kivääri, jonka kanssa mies oli horjunut hetken ja tässä vaiheessa telttailijat olivat juosseet kivien taakse suojaan.

Kivääri oli saatu pois mieheltä hetken painin jälkeen.

– Poliisi vahvistaa, että autiotuvan vieraskirjaan tehty kirjoitus on todellinen, kertoo poliisi tiedotteessa.

– Poliisi on saanut runsaasti vihjeitä autiotuvalla tapahtuma-aikana olleilta vaeltajilta sekä muilta alueella samaan aikaan liikkuneilta henkilöiltä, joille tieto oli kantautunut. Vihjeitä on tarkistettu, mutta toistaiseksi kuljettajien henkilöllisyyttä ei ole kyetty selvittämään. Tutkinta ei ole toistaiseksi edennyt.

Kuljettajat olivat todennäköisesti paikallisia

Paikalla oli poliisin mukaan vaeltajia sekä kolme miestä mönkijöineen. Poliisi epäilee saamiensa vihjeiden perusteella, että kuljettajat ovat todennäköisesti paikallisia asukkaita. 

– Poliisi tutkii asiaa vaaran aiheuttamisena ja ampuma-aserikkomuksena.

Poliisi pyytää yhä vihjeitä tapauksen tiimoilta.

Vihjeitä voi toimittaa edelleen puhelimitse 029 5466990 tai sähköpostilla osoitteeseen ati.lappi@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja