Poliisilta salamyhkäinen vihjepyyntö autiotuvan vaaratilanteesta Enontekiöllä – mukana mönkijämiehiä ja vaeltajia 

Lapin poliisi kaipaa havaintoja henkeen ja terveyteen kohdistuneesta vaaratilanteesta Enontekiön Kuonarjoen autiotuvalta.

Poliisin tiedotteen mukaan vaaratilanne on tapahtunut ilta-aikaan maanantaina 6. syyskuuta. Poliisi on saanut rikosilmoituksen autiotuvan tapahtumista. Paikalla oli poliisin mukaan useita vaeltajia sekä kolme miestä mönkijöillä. 

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Kittilän poliisista ei toistaiseksi avaa julkisuuteen, millainen selkkaus erämaassa on tarkalleen ottaen tapahtunut ja kenen tai keiden välillä.

Huhtamäki ei vahvista, syntyikö vaaratilanne nimenomaisesti poliisin mainitsemien vaeltajien ja mönkijämiesten välille. Tutkinnanjohtajan mukaan mönkijämiehet ovat otaksuttavasti kuuluneet samaan seurueeseen. Muutoin poliisin tämänhetkinen oletus on, että paikalla on mahdollisesti ollut vaeltajia useista eri seurueista. 

Vihjeitä kaivataan

Tutkinnanjohtaja pidättäytyy avaamasta tapauksen yksityiskohtia julkisuuteen keskeneräisen tutkinnan vuoksi.

– Ymmärrän, että tiedote on hieman salamyhkäinen ja herättää kiinnostusta. Meillä on tapahtumista tähän mennessä yksi rikosilmoitus ja vain yhden henkilön kertomus. Siksi en vielä tahtoisi avata asiaa tarkemmin. Pyytäisimme autiotuvalla käyneitä ilmoittautumaan poliisille ja kertomaan havainnoistaan, Huhtamäki sanoo.

Tutkinnanjohtajan mukaan autiotuvalla ei lopulta tarvittu viranomaisten apua, mutta asiasta oli tehty rikosilmoitus. Huhtamäki pitää omana tietonaan, liittyykö tutkinnan kohteena olevaan vaaratilanteeseen jonkinlaisten astaloiden käyttöä. 

Lapin poliisi pyytää paikalla olleita ilmoittautumaan puhelimitse numeroon 029 5466 990. Mahdollisia havaintoja ja vihjeitä voi toimittaa puhelimitse tai sähköpostilla osoitteeseen ati.lappi@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat