Mainos

Ennakkoäänestys jatkuu viimekertaista vilkkaampana

Ennakkoäänestys kestää viikon ja päättyy ensi viikon tiistaina.

Kunnallisvaalien ennakkoäänestys on jatkunut tänään vilkkaampana kuin neljä vuotta sitten. Toisena äänestyspäivänä ääntään käytti 143 581 kansalaista eli kymmenisen tuhatta enemmän kuin eilen.

Kahden ensimmäisen äänestyspäivän jälkeen äänestämässä on käynyt 281 805 kansalaista eli 6,9 prosenttia äänioikeutetuista. Viime kunnallisvaalien ennakkoäänestyksessä kahden ensimmäisen päivän aikana äänensä antoi 217 897 kansalaista.

Kuten yleensä, naiset ovat olleet miehiä innokkaampia äänestämään. Naisia on käynyt tähän mennessä vaaliuurnilla 161 547 ja miehiä 120 258. Äänioikeutettuja on tällä kertaa miltei 4 100 000 eli noin 85 000 viimekertaista enemmän.

Ennakkoäänestys kestää viikon ja päättyy ensi viikon tiistaina. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 24. lokakuuta. Yleisiä ennakkoäänestyspaikkoja on maassa yhteensä vajaat 1100.

Ulkomailla ennakkoäänestyspaikkoina on 149 Suomen edustustoa. Myös ennakkoäänestys ulkomailla alkoi eilen. Äänestys ulkomailla kestää korkeintaan neljä päivää. Äänioikeutettu saa äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.