Englantilainen Jamie, 28, kehottaa suhtautumaan eristäytymiseen vakavasti – varoittaa koronakokemuksestaan: "Jatkuvaa kipua ja särkyä"

28-vuotias Jamie toivoo oman kokemuksensa koronaviruksesta varoittavan muita.

– En matkustanut ulkomailla tai ollut kontaktissa kenenkään kanssa, jolla olisin tiennyt olevan virus, koronavirukseen sairastunut englantilainen Jamie Baggett, 28, kertoo The Sunin haastattelussa.

Siitä huolimatta Jamie oli eristyshuoneessa kiinni happisäiliössä alle viikko siitä, kun oli kokenut keuhkoputkitulehduksen oireita. Edes hyvä kunto ja terveelliset elämäntavat eivät estäneet virusta iskemästä.

– Olen yleisesti ottaen hyvässä kunnossa, käyn kuntosalilla aika paljon, syön terveellisesti ja nautin spinning-tunneistani. Mutta oireet kiihtyivät nopeasti, hän kertoo.

Jamie on nyt eristyksissä kotonaan, mutta pelkää kahdeksanvuotiaan Rylan-poikansa saavan myös tartunnan.

Flunssan kaltaisia oireita

Essexin Loughtonissa asuva muutoin hyväkuntoinen Jamie on astmaatikko. Nainen kertoo alkaneensa kärsiä oireista maaliskuun alussa ja menneensä lääkärin pakeille

– Minulla oli flunssan kaltaisia oireita, kuumetta ja pahoinvointia.

Lääkäri määräsi naiselle antibiootteja ja muutamaa päivää myöhemmin hän voi jo paremmin.

– Mutta pihisin vielä jatkuvan yskän kanssa. Minulle kehittyi keuhkokuume, ja minulle diagnosoitiin Covid-19, Jamie kertoo.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vaikka Jamie on nuori ja terve, astmaa lukuun ottamatta, ei koronavirukseen sairastuminen ollut mikään läpihuutojuttu. Kivut olivat Jamien mukaan järkyttävät.

– Se oli kamalaa kipua. Oksensin kolme kertaa yskiessäni. Minulla oli jatkuvaa kipua ja särkyä joka paikassa.

Jamien mukaan pahin kipu tuntui rintakehässä.

– Se oli pistävää kipua aina, kun vedin henkeä. Se tuntui siltä kuin se olisi lävistänyt sisuksiani ja kesti jonkin aikaa

"Olen kauhuissani"

Jamie joutui eristyksiin Essexin Harlow'ssa sijaitsevaan sairaalaan, josta kertoo päässeensä pois, kun pystyi jälleen hengittämään kunnolla. Kotona hän on kärsinyt edelleen selkäkivuista. Lisäksi hän saa yskänpuuskia.

– En ole 100 prosenttia, mutta voin paljon paremmin.

Rylan-poika auttaa äitiään parhaansa mukaan hakemalla tälle asioita ja auttamalla yleisesti. Jamie on kuitenkin huolissaan siitä, tartuttaako koronan myös poikaansa.

– Hänellä ei ole oireita tällä hetkellä. Mutta en tiedä, muuttuuko se. Minua ahdistaa tilanne. Mitä jos hän saa sen minulta, mutta hänellä ei ole mitään oireita? Olen kauhuissani.

Koronavirusta ei ole pidetty suurena uhkana lasten terveydelle, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa 12-vuotias koronavirukseen sairastunut tyttö joutui koronatartunnan jälkeen teho-osastolle.

Jamie kehottaakin kaikkia eristäytymään kotiinsa itsensä ja muiden suojelemiseksi.

– En koskaan ajatellut, että tämä voisi tapahtua minulle.

Vaarallisin riskiryhmälle, oireet vaihtelevat

Vaarallisimpana koronavirusta pidetään riskiryhmäläisille, kuten yli 70-vuotiaille ja perussairaille. Varoittavia esimerkkejä riskiryhmien ulkopuolelta on: esimerkiksi Italiassa uutisoitiin 46-vuotiaasta, hyväkuntoiseksi kuvaillusta Diegosta, joka menehtyi koronavirusdiagnoosin saatuaan.

Koronaviruksen oireina on pidetty muun muassa hengitysvaikeuksia, kuumetta, yskää ja lihaskipuja. Myös ruoansulatusongelmat sekä haju- ja makuaistin muuttuminen on havaittu ensioireiksi.

Oireet ovat toisilla paljon lievempiä kuin toisilla. Aiemmin olemme kertoneet muun muassa TaranAmyn, Elizabethin ja Lisan kokemuksista.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: The Sun, Express

Lue myös:

    Uusimmat