12-vuotias amerikkalaistyttö joutui tehohoitoon koronaviruksen takia – serkku varoittaa väheksymästä sairautta: "Tämä pitää ottaa vakavasti"

1:28
Videolla kerrotaan vauvasta, jolle koronavirus aiheutti keuhkokuumeen.

12-vuotiaalla yhdysvaltalaistytöllä todettiin ensin keuhkokuume ja sitten koronavirus. Nyt hän on tehohoidossa sairaalassa Atlantassa, kertoo CNN.

Emmalla, 12, todettiin keuhkokuume 15. maaliskuuta. Seuraavan viikon perjantaina diagnosoitiin koronavirus. Lauantaina tyttö laitettiin hengityslaitteisiin. 

Tila on nyt vakaa

CNN haastatteli tytön serkkua Justin Anthonya. Justinin mukaan Emman tila on nyt vakaa. Hän kertoo, että Emma oli ollut tätä ennen ihan terve. Hän ei ollut käynyt matkoilla hiljattain, ja Justinin mukaan kukaan ei tiedä, mistä 12-vuotias olisi saanut viruksen.

CNN otti yhteyttä Children’s Healthcare of Atlanta-Scottis Riten sairaalaan, josta vahvistettiin, että tällä hetkellä hoidossa olevalla potilaalla on koronavirus, vaikka sen tarkempia yksityiskohtia ei suostuttu kertomaan.

– Potilas on edelleen eristyksissä ja olemme koko ajan noudattaneet asiaankuuluvia varotoimenpiteitä. Potilaan yksityisyydensuojaa koskevien lakien takia tarkempia yksityiskohtia ei kerrota, kertoi Jessica Pope, sairaalan edustaja.

Varoitukseksi muille

Justin kertoo, että hänellä on Emman äidin suostumus tarinan kertomiseen. Hän haluaa, että ihmiset tietävät, miten vakavasta sairaudesta on kyse.

– Tiedän omakohtaisesti, miten vaarallinen se on. Kaikki väittävät, että se ei vaikuta nuorempiin ihmisiin. Mutta nyt 12-vuotias taistelee hengestään. Ihmisten pitää harjoitella sosiaalista eristäytymistä. Ihmisten pitää huolehtia lapsistaan. Tämä pitää ottaa vakavasti. 

Korjaus 23.3. klo 10.22: Lisätty otsikkoon Emman kansallisuus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja