Koronavirusdiagnoosin saanut italialainen Diego, 46, vakuutti olevansa kunnossa – kaksi tuntia myöhemmin vaimoa odotti lohduton näky

Hyväkuntoiseksi kuvailtu 46-vuotias hätäkeskuspäivystäjä menehtyi koronavirusdiagnoosin jälkeen Italiassa. 

Italialainen Diego Bianco, 46, menehtyi kotonaan Lombardian Montellossa koronavirusdiagnoosin jälkeen. Miehellä todettiin COVID-19 viime viikon torstaina 12. maaliskuuta, mutta jo sitä ennen hän oli kärsinyt kuumeesta useita päiviä.

Jo perjantain ja lauantain välisenä yönä, kun diagnoosista ei ollut kahta päivääkään, hän menehtyi vaimon ja 8-vuotiaan pojan ajatellessa, että hän vain nukkui, uutisoivat muun muassa italialainen Corriere della Sera sekä brittilehti The Sun. Diegon kohtalosta uutisoitiin monessa mediassa, sillä mies on yksi nuorimpia koronavirukseen Italiassa menehtyneitä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Minun pitää vain löytää mukava asento"

Hieman ennen kuolemaansa hän oli lehtitietojen mukaan todennut vaimolleen Maruska Capoferrille, että tämä voisi mennä nukkumaan. Vaimo nukkui toisessa huoneessa.  "Minun pitää vain löytää mukava asento, jossa nukahtaa", mies oli vakuuttanut omasta puolestaan.

Tähän Maruska oli todennut pahaenteisesti: "Miksi, luuletko, että kuolet?" Diego oli vakuuttanut, että ei, ja vaimo oli jättänyt hänet lepäämään. Palattuaan parin tunnin päästä tarkastamaan miehen vointia, tämä kärsi jo pahoista hengitysvaikeuksista ja oli saanut sydänkohtauksen. Diego menehtyi myöhemmin vaimon elvytysyrityksistä huolimatta, kertoo italialainen L'Eco Di Bergamo

Ambulanssikuskina ja sittemmin hätäkeskuspäivystäjänä työskennelleen Diegon kollegat ovat kertoneet miehen olleen täysin terve ennen kuolemaansa. Ammatin vuoksi Diegon terveys oli jatkuvassa tarkkailussa. Myös vaimo on sanonut, ettei Diegolla ollut mitään piileviä terveysongelmia.

"Emme tiedä, mistä hän sai viruksen"

Diegon kollega Davide Brescancin aneli tapauksen jälkeen viranomaisia suojelemaan terveyden parissa työskenteleviä koronakriisiltä.

– Emme tiedä, mistä Diego sai viruksen, kaikki me mietimme samaa. Ehkä hän ei saanut tartuntaa töissä, hän pohtii.

Davide pelkää, että Diegon nopea ja kamala kohtalo voisi odottaa muitakin, jos Italiassa ei ryhdyttäisi asianmukaisiin toimenpiteisiin.

Koronavirukseen on kuollut Italiassa jo yli 4000 ihmistä. Reutersin tietojen mukaan tauti on vaatinut pelkästään Lombardiassa yli 2500 ihmisen hengen. Liikkumista on rajoitettu koko Italian alueella 10. maaliskuuta alkaen. Ravintolat, baarit ja ei-välttämättömät kaupat ovat olleet kiinni, mutta ihmisten on sallittu poistua kotoaan ja kulkea töihin, ruokakauppaan ja lääkäriin.

Koronaviruksen oireet ovat toisilla paljon lievempiä kuin toisilla. Aiemmin olemme kertoneet muun muassa Amyn, Elizabethin ja Lisan kokemuksista.


Lue myös:

    Uusimmat