Amy, 48, varoittaa koronan vähättelijöitä – ei mikään läpihuutojuttu: "Ihan kuin kehoni olisi ollut taistelussa"

2:23
Koronapuhelimien ruuhkautuminen on saanut ihmiset jonottamaan terveysasemille.

Viisikymppinen Amy muistuttaa, ettei koronavirukseen sairastuminen ole mikään läpihuutojuttu kaikille.

Ohiossa asuva Amy Driscoll (os. Brock), 48, varoittaa koronaviruksen vähättelijöitä ja kertoo "brutaalin" viruksen vallanneen hänen kehonsa varoittamatta, kertoo New York Post.

– Olen kasvot tälle tartunnalle. Se on brutaali, ja minä olen terve 48-vuotias ilman piileviä sairauksia. En ole 100-prosenttisesti parempi, mutta olen kotona lepäämässä. Olkaa kilttejä, ja ottakaa tämä vakavasti. Rakastamienne ihmisten henget voivat riippua siitä, Amy vetoaa Facebookissa.

Päänsärkyä, kuumetta, hengitysvaikeuksia

Amy kirjoitti kokemuksestaan Facebookissa vain tunteja sairaalasta pois pääsynsä jälkeen. Hän osoittaa kirjoituksensa niille, jotka eivät ota koronavirusta tarpeeksi vakavasti. Naisen oma kokemus taudista ei nimittäin ollut helpoimmasta päästä.

– Sairastuin nopeasti keskiviikkoiltapäivänä. Oloni oli uupunut ja kuumeinen, Amy kirjoittaa.

Kotiin päästyään lämpöä oli kuitenkin vasta 37,3 astetta. Amyn olo oli epämukava, hän kärsi päänsärystä ja kovasta yskästä.

– Nukahdin ja heräsin aamukolmelta. Sydämeni hakkasi. Minun oli vaikea hengittää ja rintaani puristi aina, kun yskin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Amy otti yhteyttä tuntemaansa sairaanhoitajaan, joka kehotti häntä lähtemään päivystykseen, mutta soittamaan sinne ensin. Kun Amya sieltä kehotettiin soittamaan terveysnumeroon, joka olikin kiinni, sairaanhoitaja ilmoitti päivystykseen, että Amy oli tulossa.

– Hyvä, että menin. Verenpaineeni oli hyvin matala ja pulssini hyvin korkea. Nämä eivät ole hyviä merkkejä kuumeen ja yskän lisäksi. He ottivat minut sisään, ja minut testattiin kaiken muun varalta, ja sitten he ottivat covid-testin, Amy kirjoittaa.

Testi oli positiivinen ja Amy oli sairaalassa torstaista sunnuntaihin. Korkeimmillaan kuume oli 38,8 astetta. Hoitajat pitivät häntä eristyksissä.

– Aina kun he tulivat huoneeseeni, he ottivat riskin altistua virukselle. En vain voi kiittää heitä tarpeeksi, Amy kertoo paikallissivusto Plain Dealerille.

Amy on edelleen karanteenissa poikansa kanssa. Pojalla ei ole oireita ja he pysyttelevät erossa toisistaan.

– Jos olen yläkerrassa, hän on kellarissa. Jos hän tulee ylös, menen toiseen huoneeseen.

Sitä, mistä Amy sai tartunnan, ei ole tietoa. Hän oli käynyt koripallo-ottelussa, ja hänen ex-miehensä oli hiljattain palannut Saksasta.

– Ihan kuin kehoni olisi ollut taistelussa, Amy toteaa.

Koronavirukseen sairastuneiden oireet vaihtelevat. Joillakin oireet ovat hyvin lieviä, toisilla ne vievät voimat kokonaan. Lue lisää kokemuksia:

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja