Emiliano Salan viime hetket taltioituivat videolle – lentäjä lausui aiemmin karmivat sanat

Vuoden 2019 helmikuussa lento-onnettomuudessa menehtyneen Emiliano Salan viime hetkistä on julkaistu videomateriaalia. Samalla tuli julki puhelinkeskustelu, jossa konetta lentänyt David Ibbotson kertoi huolistaan liittyen lentokoneeseen. Aiheesta uutisoi BBC.

Sala oli vastikään myyty Nantesista Cardiffiin ja hän oli matkalla Ranskasta Englantiin yli kanaalin. Lentokone syöksyi kuitenkin mereen ja Sala sekä konetta lentänyt Ibbotson menehtyivät. Matkan järjestänyt David Henderson sai 18 kuukauden vankeustuomion koneen turvallisuuden laiminlyönnistä.

BBC:n julkaisemalla ääninauhalla Ibbotson puhuu ystävänsä kanssa ennen lentoa. Hän oli sitä mieltä, että lentokone oli huono ja oli kuullut viime reissulla pamauksen.

– Lensin ja yhtäkkiä kuului pamaus. Mietin, että mikä on vialla? Tarkistin kaikki parametrit, kaikki oli kunnossa ja kone pysyi ilmassa. Se kuitenkin kiinnitti huomioni, Ibbotson sanoi.

Ibbotson jatkoi keskustelua kertomalla, että jonkinlaista usvaa oli muodostonut koneeseen ja hän oli huomannut ongelman vasemmassa jarrupolkimessa.

– Tänään koneen pitää päästä takaisin lentokonehalliin. Tavallisessa tapauksessa minulla olisi pelastusliivini penkkien välissä, mutta huomenna aion pitää sitä ylläni, Ibbotson totesi.

BBC:n julkaisemalla videolla näkyvät Sala sekä Ibbotson, jotka ovat juuri lähdössä matkaan. Tallenne on nauhoitettu 45 minuuttia ennen lähtöä. Videolla on myös koneen rullaus kiitoradalle sekä kuvaa sen hylystä.

Katso video alta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja