Elon Musk tarvitsee uuden sohvan – fanit keräävät nyt kolehtia, vaikka miehen omaisuus on 15 miljardia

14:45

Erikoinen joukkorahoituskampanja, jonka kanssa Tesla-pomolla ei ole mitään tekemistä, on ylittänyt tavoitteensa jo moninkertaisesti.

Pääkuvan video

Ensimmäiset Tesla Model 3 -sähköautot luovutettiin asiakkaille

Sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja Elon Musk esiintyi hiljattain CBS-uutiskanavan jutussa, jossa Musk esitteli Kalifornian Fremontissa sijaitsevan tehtaan toimintaa. Samalla kävi ilmi, että Musk on hektisimpinä aikoina nukkunut yönsä tehtaalla.

– Kun hommat menevät intensiivisiksi, minulla ei ole aikaa lähteä kotiin, käydä suihkussa ja vaihtaa vaatteita, vaan silloin nukun täällä, Musk kertoi CBS:lle ja vei toimittajan katsomaan kokoushuoneen nurkassa olevaa sohvaa.

Musk mainitsee, että on joutunut välillä siirtymään lattialle nukkumaan, koska sohva on niin kapea. Hän ei pidä sitä muutenkaan miellyttävänä nukkumisen kannalta.

Alla CBS:n video Teslan tehtaalta.


Joukkorahoituskampanja pystyyn

San Diegossa asuva Ben Sullins päätti ryhtyä toimeen nähtyään videolla sohvan, jolla Musk oletetusti on viettänyt öitään. Hän käynnisti suositulla GoFundMe -sivustolla eilen tiistaina joukkorahoituskampanjan, jonka tavoitteena on kerätä 1 000 dollaria Muskin uutta sohvaa varten.

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä 364 ihmistä on lahjoittanut kampanjaan yhteensä 4 921 dollaria. Suurimmat yksittäiset lahjoitukset ovat olleet 100 dollarin suuruisia.

Kampanjan käynnistänyt Sullins kertoo sivustolla, että tarkoituksena on saada Muskin huomio sosiaalisessa mediassa tavoitteen täytyttyä. Mikäli tämä suostuu vastaanottamaan uuden sohvan, järjestää Sullins äänestyksen siitä, mikä sohva Muskille hankitaan. Sullins on luvannut hoitaa järjestelyt sohvan tilaamisen ja toimittamisen osalta henkilökohtaisesti.

Mikäli Muskiin ei saada yhteyttä kolmen vuorokauden kuluessa tavoitteen täyttymisestä, lahjoitetaan kerätyt varat lahjoituksia tehneiden kesken päätettävään hyväntekeväisyyskohteeseen

Ei puutetta pikkurahasta

Muun muassa Teslan ja SpaceX:n toimitusjohtajana työskentelevän Elon Muskin omaisuudeksi on arvioitu huimat 19,2 miljardia dollaria eli reilut 15 miljardia euroa.

Muskia ei tunneta erityisen rehvastelevasta elämäntyylistään, mutta viime vuosina hän on shoppaillut ökytaloja varsin tiheään tahtiin. Hänen kerrotaan omistavan Los Angelesissa sijaitsevalta Bel Airin ökyalueelta viisi valtavaa kotia elokuvateattereineen ja tenniskenttineen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja