Elokuvaohjaaja paljastaa: Tästä syystä autot kuulostavat leffoissa niin erikoisilta

1:40
Katso video! Raisiolainen autoliike myy Lionel Messin omistamaa Audia

Oletko koskaan ihmetellyt, miten autojen äänet elokuvissa ovat niin voimakkaita ja viehättäviä? Tai oletko joskus huomannut, että eihän tietynlaisesta moottorista nyt sellaista ääntä voisi syntyä?

Wheelman-elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Jeremy Rush paljastaakin Jalopnikin haastattelussa, että kaikki elokuvissa käytetyt äänet ovat tarkan harkinnan tuloksia.

Jalopnik kirjoittaa, että esimerkiksi Wheelman-elokuvassa kolmossarjan Bemari kuulosti välillä aivan siltä kuin siinä olisi ollut V10-moottori ja taas toisissa kohtauksissa joltain ihan muulta.

– Syy, miksei BMW kuulosta 100-prosenttisesti autenttiselta kuin oikeassa elämässä on se, ettei se ole. Se on feikki. Todellisuudessa joka ikinen ääni elokuvassa on 100-prosenttisesti keinotekoinen. Jokainen laukaus, moottorin ääni, rengasrikko, sormen napsautus, linnun laulu ja kankaan rahina, Rush toteaa Jalopnikille.

Rush kertoo, että eri moottoreiden ääniä ja komponentteja valitaan tiettyihin kohtauksiin.

– BMW:n kanssa taisimme käyttää ääniä viidestä eri moottorista, jotka oli nauhoitettu 14 eri mikrofonilla eri paikoista. Porschen 3,2-litraisen moottorin ääni oli enimmäkseen tehty 2,7- ja 3,0-litraisten moottorien äänillä.

Lähde: Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja