Ella ja Aleksi: Talventörröttäjät

(Warner)

Lenni Lokinpoikanen -hitillään yllättäneet pienet räppärit Ella ja Aleksi olivat vuonna 2004 esikoisalbumin aikaan viisivuotiaita. Niin he ovat edelleenkin. Talventörröttäjät -levyllä esiintyy eri duo, kuin kolme neljä vuotta sitten ilmestyneillä albumeilla Lenni Lokinpoikanen ja Kolme muskettisopulia. Taustavoimissa häärivät edelleen Teleks-yhtyeen Markus Koskinen ja Egotripin Sampo Haapaniemi.

Mikään muu ei ole artistien lisäksi muuttunut. Aiheet ovat samat: luonto, perhe ja toisten huomioon ottaminen. Ripu-rapu on tällä kertaa Ripa-rotta ja metsien hävittämiseen ottaa kantaa edellisten levyjen jalanjäljillä Kuljettaja Kukkonen. Pilkkimään kertoo siitä, miten aina ei tarvitse onnistua kaikessa, mikä on hyvä muistutus nykyajan kilpailuyhteiskunnassa. Aina ei tarvitse saada pilkkisaalista, voi nauttia myös retkestä ja seurasta.

Pieni lumihiutale tuo melodiamaailmaltaan mieleen aivan vanhojen hyvien aikojen lasten ohjelmien tunnusmusiikit, ja onpa syntikassa jotain saman oloista kuin Taotaossa. Yöjuna Rovaniemelle on puolestaan aivan suloisen loistava rap-kappale. Sen kaltaisia voisi kuunnella koko levyllisen lasten pehmeine r-kirjain-päräytyksineen.

Talvinen albumi ei sorru kuin kerran usein lasten levyjä vaivanneeseen toistoon ja yliääniin. Kakkaa lumella viihdyttää ensin, mutta on lopulta tärykalvoja venyttävää hokemaa. Muuten Talventörröttäjät on viihdyttävä kokonaisuus.

Teksti: Tiia Suorsa

Lue myös:

    Uusimmat